Nehoda čtyř vozů na D5: Jelen zastavil dálnici | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Nehoda čtyř vozů na D5: Jelen zastavil dálnici

Za celou nehodu může jelen…
Za celou nehodu může jelen… (pro Aha!: Tomáš Štěrba a HZS Plzeňského kraje)

PLZEŇ – Jelen způsobil další tragédii na silnici. Včera v půldruhé ráno vběhl na dálnici D5 mezi Cerhovicemi a Mýtem na Rokycansku do cesty fiatu, který řídila řidička ze Švýcarska.

Jelen způsobil další tragédii na silnici. Včera v půldruhé ráno vběhl na dálnici D5 mezi Cerhovicemi a Mýtem na Rokycansku do cesty fiatu, který řídila řidička ze Švýcarska.

„Nic se jí nestalo, pouze stála na místě,“ řekla mluvčí záchranky Lenka Ptáčková. Mezitím do jelena narazilo ještě osobní auto Audi.
Před dvěmi nabouranými vozy zastavil šofér kamionu MAN převážející potraviny. Jeho kolega s nákladem elektroniky zabrzdit už ale nezvládl.

„Kamion Renault narazil do kamionu MAN. Náraz byl tak silný, že kabina renaultu byla zcela zdemolována. Z vozidla se navíc začalo kouřit,“ popsal mluvčí plzeňských hasičů František Vaško.
Naštěstí se nejednalo o požár, ale pouze o dým z oleje kapajícího na rozpálený motor. Hasiči proto začali okamžitě vyprošťovat řidiče (†45) z kabiny kamionu s elektronikou. Na záchranu řidiče už ale bylo pozdě.

„Měl zranění naprosto neslučitelná se životem, lékař záchranné služby proto mohl jen konstatovat smrt,“ uvedl Vaško s tím, že nikomu dalšímu se nic nestalo.

Škoda byla podle policejní mluvčí Martiny Kohoutové vyčíslena na téměř tři a půl milionu korun. Celá dálnice stála až do deváté hodiny ranní, kdy byl uvolněn levý pruh. Po poledni byl zprovozněn i pruh pravý.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.