Tak si žije pan ministr: Luxusní hacienda v Čeladné za 10 milionů korun! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Tak si žije pan ministr: Luxusní hacienda v Čeladné za 10 milionů korun!

Svatopluk Němeček si nechal postavit dům za 10 milionů korun.
Svatopluk Němeček si nechal postavit dům za 10 milionů korun. (Foto Aha! – Ladislav Křivan, ara )

Může se stěhovat mezi smetánku! Dům ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka (43, ČSSD) za deset milionů korun v severomoravském Beverly Hills je hotový. Už zbývá jen ho »zdravě« zabydlet.

Nové rodinné sídlo si nechal ministr vystavět v malebné obci Čeladná ležící v srdci Beskyd. Kousek to má nejen do hor, ale také na golf. „Z toho místa je navíc moc krásný výhled na Lysou horu. Dřív tady byla louka, kde se pásli berani,“ říkají starousedlíci k Němečkově novostavbě. Mimochodem, takových domů za desítky milionů vyrostlo v Čeladné v poslední době nespočet. Kdy se bude šéf resortu zdravotnictví stěhovat? Na naše dotazy neodpověděl. Vzhledem k jeho povinnostem se ale teď zřejmě nedá očekávat, že by každý den dojížděl přes čtyři hodiny do Prahy a pak zase zpátky. Dům je, jak se reportéři Aha! přesvědčili na místě, nicméně připravený k nastěhování. Dělníci v něm dolaďují poslední práce spojené se zavedením plynu, elektřiny...

A z čeho někdejší šéf Fakultní nemocnice v Ostravě dům financoval? Podle svých slov si na stavbu vzal hypotéku ve výši tří milionů korun. Zbytek prý pořídil z úspor. „Na dokončení pak přispěje svými zbývajícími úsporami (včetně stavebního spoření) i moje manželka (primářka popáleninového centra v Ostravě),“ uvedl. Němečkův dům stojí na pozemku o rozloze téměř 2300 metrů čtverečních. Jde o stavbu na 280 metrech zastavěné plochy, v jejímž sousedství má podobně velký dům někdejší ředitel T-Mobilu Miroslav Rakowski.

V jakých nemovitostech bydlí další z vysoce postavených politiků se dozvíte ve fotogalerii.



Přečtěte si
zamlzena
7. 10. 2015 • 14:21

Ono je jedno. když se zajetá morálka KSČ přestříká namodro, je to pořád stejný materiála občas i prýskne a zasvítí.....

vuhp
6. 10. 2015 • 16:30

No a co. Kdejaký komediant a různé děvy , které vlastně nic moc neumějí, si postavily domy v řádu milionů a nikdo se nediví. Myslím, že lékaři jsou pro společnost daleko přínosnější .

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.