Malému chlapečkovi dávali lékaři jen pár dní... Už rok žije jen s půlkou hlavy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Malému chlapečkovi dávali lékaři jen pár dní... Už rok žije jen s půlkou hlavy!

Rodiče dobře vědí, že Jaxon může každým dnem zemřít.
Rodiče dobře vědí, že Jaxon může každým dnem zemřít. (Foto: ara)

Když lékaři během těhotenství Američanky Brittany Buell (27) zjistili, že jejímu miminku chybí půlka hlavičky, doporučovali potrat. Ona ale odmítla a přesto synka Jaxona donosila i s vědomím, že nejspíš bude žít jen pár dní. Chlapeček je ale velký bojovník a navzdory očekávání oslavil první narozeniny!

Jaxon přišel na svět s vrozenou vadou jménem micro-hydranocephalie. Jeho lebka je tedy výrazně menší než u ostatních dětí a přirozeně mu tedy chybí část mozku. Právě proto dávali lékaři chlapečkovi tak malé šance – většina miminek s touto nemocí umírá do několika dní po narození.

„Na druhém ultrazvuku v 17. týdnu jsme se dověděli, že čekáme chlapečka. Když lékaři přístrojem zamířili na jeho hlavičku, celý sál najednou ztichl,“ popsal šokující okamžik tatínek Brandon (30). „Řekli mi, že mám jít radši na potrat. Že je dost velké riziko, že se miminko narodí mrtvé. Já jsem přitom strašně moc chtěla být mámou a tyhle rady mi lámaly srdce. Nemohla jsem prožívat první těhotenství tak šťastně jako všechny ostatní ženy,“ vzpomíná maminka Brittany.

Dnes je ráda, že na interrupci nepřistoupila a váží si každého dalšího dne, který s ní její malý bojovník stráví. „Jakmile nás ujistili, že ani Jaxon ani Brittany nebudou trpět bolestmi, měli jsme jasno v tom, že miminku chceme dát šanci žít,“ raduje se šťastný táta ze správného rozhodnutí.

I když má jen půlku hlavy, už se učí chodit i mluvit.

Autor:  kat

Přečtěte si
-bello-
21. 10. 2015 • 02:05

jo , poslancem pro menšiny

kiwi65
20. 10. 2015 • 21:24

U nás by měl zaděláno na super kariéru,poslanec,senátor,manažer nebo v nejhorším případě policajt.

brunos
20. 10. 2015 • 16:21

Kdyby to bylo v ČR, mohl by se v dospělosti stát poslancem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.