Veterináři: Chovatelka porušila zákon! Psy držela v klecích! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Veterináři: Chovatelka porušila zákon! Psy držela v klecích!

Do těchto přepravních klecí Nikola J. své psy zavírala. V létě je v nich prý nechávala na slunci bez přístupu k vodě.
Do těchto přepravních klecí Nikola J. své psy zavírala. V létě je v nich prý nechávala na slunci bez přístupu k vodě. (Foto: Facebook)

Se svými retrívry sbírá na výstavách ocenění a její chovná stanice má mezi kolegy dobré jméno. Přesto je Nikola J. z Jirkova v hledáčku veterinární správy, a to kvůli zavírání psů do klecí a omezenému přístupu k vodě. Ta to ale odmítá.

Chovatelka má kromě retrívrů i německého ovčáka a bulteriéra, měla i bernského salašnického psa. Lidé tvrdí, že je držela v převozních klecích na podvalnících na okraji města. Psi v nich byli zavření i během letních měsíců, kdy teploty přesahovaly přes 30 °C. Místní proto zalarmovali veterinární správu. Její pracovníci, kteří byli na kontrole u chovatelky dokonce dvakrát, zjistili, že porušuje zákon na ochranu zvířat.


„Omezuje je v pohybu tím, že je zavírá do malých prostor a neposkytuje jim trvalý přístup k vodě,“ potvrdil Aha! ředitel Krajské veterinární správy v Ústí nad Labem Petr Pilous. Nikola J. to ale označila za nesmysl. „Budeme se proti tomu bránit, je to pošpinění dobrého jména mé chovné stanice,“ prohlásila. Psi byli podle jejích slov v přepravních boxech jen po nezbytně dlouhou dobu, maximálně 30 minut. „Máme velkou zahradu, na které mají dostatek pohybu,“ dodala.

Přečtěte si
-bello-
28. 9. 2015 • 22:16

teri jo, nejen ona, je to (aspoň ) v Praze velká móda.Prej psi mají v kleci něco jako svůj domeček.No jestli z něj nemůžou ven, tak je to kriminál, ne ?

-bello-
28. 9. 2015 • 22:13

kinki a proč to píše do českých novin ? Nemáte tam radnici?Nemáte občansko-právní odbor?Nemáte tam Odbor životního prostředí : vykonává přenesenou působnost státní správy ochranu zvířat proti týrání. Nebo nemáš odvahu tam jít a řešit, tak anonymně do ciziny do Česka, hm hm. Takoví těm psům pomůžou ! A sobě taky

kinki
28. 9. 2015 • 13:46

Nech sa pridu pozriet do Bratislavy, na Banselovu 30. Tam si relativne mladi majitelia urobili z podkrovneho bytu psi koterec, a v byte chovaju 5 velkych psov. To uz hranici s liecenim na psychiatrii. Najma ked psi moc zmyvaju z balkona vodou a obstastnuju nim susedov byvajucich pod nimi.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.