Absurdistán počesku: Své dceři chtěla jen ulevit od bolesti, teď jí za to hrozí trest! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Absurdistán počesku: Své dceři chtěla jen ulevit od bolesti, teď jí za to hrozí trest!

Dívka trpěla nesnesitelnými bolestmi břicha...
Dívka trpěla nesnesitelnými bolestmi břicha... (Ilustrační foto: Profimedia.cz)

Absurdní kauza je nyní projednávána u Obvodního soudu pro Prahu 2. Dcera Světlany Kurmakajevové onemocněla, její váha klesla na pouhých 17 kilo. Je tedy pochopitelné, že matka se snažila dceři pomoci…

Když začala dívka hubnout, nevěděli si čeští lékaři rady. V Rusku dívka podstoupila parazitologické vyšetření, které prokázalo přítomnost cizopasníků v jejím těle. „Jezdili jsme na exotické dovolené, Srí Lanka, Brazílie, Tunisko. Paraziti se zřejmě dostali do jejího těla tam,“ prozradila Světlana Kurmakajevová svou domněnku pro echo24.cz.

Po návratu do Prahy, v lednu 2014, začalo děvče trpět nesnesitelnými bolestmi břicha, rodiče vyhledali lékařskou pomoc. Dceru dovezli do Fakultní nemocnice Na Karlově, ale tamní lékaři odmítli závěry ruské kliniky. Smetli ze stolu i jimi doporučenou léčbu, což bylo klyzma, neboli klystýr, který měl pomoci zbavit střeva parazitů.

Matka tvrdí, že lékaři v nemocnici dceru pouze pozorovali, ale její stav se nelepšil, proto své dceři, která souhlasila, udělala během jedné návštěvy klystýr. Lékaři na ženu zavolali policii a podali trestní oznámení. Podle doktora Honzíka mohlo klyzma dítěti ublížit.

Přestože ruskou diagnózu později potvrdila pražská nemocnice v Motole, státní zástupkyně Kateřina Štěpánková obžalovala Světlanu Kurmakajevovou z ublížení na zdraví z nedbalosti.

Soudní znalec v posudku hovořil o tom, že klyzma způsobuje mučivé útrapy, ale zároveň přiznal, že to se děje pouze při velmi častém používání této metody, což ale nebyl tento případ.

 

Přečtěte si
pelagie
26. 9. 2015 • 08:31

Který ignorant to psal, nemá to souvislost, její váha klesla na 17 kg, ale kolik je děvčeti let to nenapíšou a melou páté přes deváté...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.