Libanonská média o zmizení 5 Čechů: Taxikář s nimi v autě nebyl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Libanonská média o zmizení 5 Čechů: Taxikář s nimi v autě nebyl!

Taxikář prý v autě nebyl.
Taxikář prý v autě nebyl. (Foto: ara)

Pětice Čechů, která v sobotu zmizela v Libanonu, se stále pohřešuje. A zatímco tamní bezpečnostní složky po nich prý intenzivně pátrají, ty české tvrdí, že se jim doposud nikdo neozval a nenabídl spolupráci.

„Mohu říci, že nás nikdo neinformoval a ani nemáme informace o jejich pohybu nebo o tom, kde se nacházejí,“ sdělil šéf české diplomacie Lubomír Zaorálek (58). „Nemohu potvrdit, že se nacházejí v Libanonu – nemohu vyloučit ani to, že stát již opustili,“ dodal ministr zahraničních věcí. Proti tomu se ohradil prokurátor Samir Hammoud. Tvrdí, že českou ambasádu v Bejrútu o zmizení Čechů informovali a je to naopak česká strana, kdo s nimi nekomunikuje…

V celé kauze, která je už tak dost spletitá, se objevily další otazníky – jak uvedl libanonský server Sahelmaten, taxikář Sáib Munír Taán (50) možná v době zmizení Čechů ve městě Kafraja ve voze vůbec nebyl! Navíc už tři hodiny předtím, než se po skupince slehla zem, si podle všeho vypnul telefon.

Libanonci také tvrdí, že jednou z možností je, že Češi byli přesunuti do některé z vesnic na jihu země. Kdo je tam ale odvezl a proč, to už tamní média neuvádějí.
Podle mluvčí ministerstva zahraničí Michaely Lagronové míří do Libanonu dva čeští experti, aby pomáhali řešit situaci na místě.

Autor:  vk,štš

Přečtěte si
zadnice
22. 7. 2015 • 09:33

Buď lže Zaorálek, nebo prokurátor.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.