Žalobce v případu Kramný: Chystal sebevraždu celé rodiny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Žalobce v případu Kramný: Chystal sebevraždu celé rodiny!

Vít Legerský se domnívá, že Kramný chtěl zabít celou rodinu. I sebe.
Vít Legerský se domnívá, že Kramný chtěl zabít celou rodinu. I sebe. (Foto Aha!: ČTK, ara)

Nabitý emocemi a v čerstvém sestřihu předstoupil včera Petr K. (37), obžalovaný z vraždy své ženy Moniky (†36) a dcery Klárky (†8), před Krajský soud v Ostravě. Od tragédie dnes uplynulo 700 dní!

Zločin měl spáchat na dovolené v Egyptě. Když včera vstoupil Petr K. do jednací síně, od tragického dne uplynulo 699 dní. Tisíce stran spisu, který shrnuje tragický příběh, byly do jednací síně přivezeny v nákupním vozíku.

Státní zástupce Vít Legerský předstoupil před senát s tím, že v kauze Petra K. se mělo jednat o rozšířenou sebevraždu. Důvod? Odcizení manželky a obava z ponížení a z toho, že zůstane sám. Záměr ale obžalovaný do konce nedotáhl. „Nenašel odvahu sám sebe usmrtit. Potom po dobu asi 10 hodin konstruoval příběh, který by to vysvětlil,“ řekl Legerský.

Dvojnásobnou vraždu spáchal podle obžaloby tak, že si připravil nezjištěné elektrické zařízení, kterým Moniku a nezletilou dceru Kláru vystavil účinkům elektrického proudu. Oběti zemřely v půl šesté večer, pomoc Petr K. přivolal až ráno.

„S obžalobou razantně nesouhlasím a odmítám ji. Miloval jsem je a to, co tvrdí obžaloba, se nestalo,” bránil se Petr K. V jednací síni se choval jako aprílové počasí – místy rozdával úsměvy, chvílemi plakal, v některých momentech líčil neuvěřitelné detaily, jindy si nepamatoval zásadní okamžiky.

Autor:  vet

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.