Hana Hegerová vyhořela | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hana Hegerová vyhořela

Dřevěné obložení bytu museli doslova rozštípat.
Dřevěné obložení bytu museli doslova rozštípat. (: AHA, HZS)

PRAHA – Zpěvačce Haně Hegerové (74) vyhořel v pátek pozdě večer byt v centru Prahy. „V domě na Staroměstském náměstí číslo 17 hořela jedna místnost v bytě zpěvačky Hegerové,“ potvrdil mluvčí pražských hasičů Vít Pernica.

Zpěvačce Haně Hegerové (74) vyhořel v pátek pozdě večer byt v centru Prahy. „V domě na Staroměstském náměstí číslo 17 hořela jedna místnost v bytě zpěvačky Hegerové,“ potvrdil mluvčí pražských hasičů Vít Pernica. Při požáru se zranila zvědavá sousedka a zasahující policista. Hasiči oheň likvidovali téměř hodinu.

K případu musely krátce po desáté hodině vyjet tři hasičské vozy. Ještě než k místu dorazily, snažil se pomoci přivolaný policista. Přes terasu se pokusil dostat do bytu, zranil si ale při pádu nohu. Záchranka ho odvezla do nemocnice. Dalším zraněným byla sousedka, která se nadýchala kouřových zplodin. „Zřejmě doplatila na svoji zvědavost,“ řekl Vladimír Polanecký z pražského hasičského sboru.I přes varování hasičů se šla několikrát do nižšího patra podívat, aby viděla, co se děje. Při poslední »obhlídce« se ale nadýchala kouře a omdlela, lékař ji ošetřil na místě.

„Moc toho nevím, jsem v lázních, jenom mě volali, že tam nastal nějaký zkrat. Želbohu nikdo nebyl v bytě, kde je normálně můj syn, tak začalo hořet. Nevím ale přesně co, zřejmě mě nechtějí nijak znervózňovat, když jsem na léčení,“ uvedla pro Aha! Hana Hegerová, která pobývá v třeboňských lázních. V bytě byl podle Polaneckého poškozen hlavně starožitný nábytek. Škoda se odhaduje na 300 tisíc korun.

Hasiči prověřují několik příčin vzniku požáru. „Je pravděpodobné, že ho zapříčinilo kouření nebo plamen svíčky, nelze ale vyloučit i závadu na elektroinstalaci,“ uvedl Polanecký. V bytě byla podle něj krátce před vypuknutím požáru známá zpěvačky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.