20 let vězení pro Romana K.: Vraždu Elišky (†9) předem plánoval! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

20 let vězení pro Romana K.: Vraždu Elišky (†9) předem plánoval!

K rozsudku se nevyjádřil.
K rozsudku se nevyjádřil.  (Foto Aha! – Jana Ulrichová)

Ohavný čin Romana K. (25), který loni v září znásilnil a uškrtil svou příbuznou Elišku (†9) z Klášterce nad Ohří, potrestal včera soud jen 20 lety vězení. Nařídil mu také sexuologickou léčbu.

Roman K., který si podle soudkyně svůj odporný skutek dopředu naplánoval, vyvázl relativně dobře. A to přesto, že u něj soud neshledal téměř žádné polehčující okolnosti. Jeho přiznání bylo jen částečné, znásilnění navzdory důkazům popíral. Byl navíc už několikrát odsouzen, a ke všemu zabíjel v podmínce, kterou dostal za krádeže.

Od výjimečného trestu zachránila Romana K. sexuální deviace,  znalci u něj zjistili útočný sadismus. „Pokud se bude léčit, je náprava ještě možná. Je ztížená, ale nikoli úplně vyloučená,“ uvedla psycholožka Štěpánka Tůmová, která Roman K. vyšetřovala.


Odškodné jen babičce, matce ne!
Soud přiznal babičce Anně, která Elišku vychovávala, odškodné ve výši 450 000 Kč za nemajetkovou újmu a 12 125 Kč jako náhradu škody. Matce Aleně, jež žádala čtvrt milionu korun a svou žádost podepřela emotivním dopisem, ve kterém popisovala, jak bez Elišky trpí, nárok nepřiznal. „Nestarala se o ni, neměla o ni zájem. Naposledy ji viděla v květnu, o prázdninách si ji nevzala ani na jediný den, nepřijela ani na její narozeniny,“ vysvětlila soudkyně.

Po vraždě si hrál se synem
Roman K. si na Elišku počkal před školou loni 9. září. Vylákal ji do lesíka, kde ji donutil, aby se svlékla a znásilnil ji. Poté holčičku povalil, otočil, hlavu jí zatlačil tváří do země a jejími kalhotami ji uškrtil. Podle znalců umírala dlouho, možná až 15 minut. Pak se vrátil do Klášterce za bývalou partnerkou, kde si hrál se synem (2,5). Večer se na místo činu ještě vrátil, aby se přesvědčil, že je Eliška mrtvá.

Je 20 let trest dostatečný? Jak to bylo v jiných případech…

*2008 – na 24 let poslal soud za mříže Antonii Staškovou, která spolu se svým přítelem Pavlem Greplem ubodala syna Honzíka (†5). Matka se tak chtěla pomstít otci Honzíka, se kterým se o něj tahala.

*2009 – pedofilní Slovák Antonín Novák, který znásilnil a uškrtil Jakuba Šimánka (†9) dostal doživotí.

*2010 – žháře, kteří vhodili zápalnou lahev do domu ve Vítkově na Opavsku a popálili Natálku (tehdy 2) odsoudili: David Vaculík a Jaromír Lukeš dostali 22, Ivo Müller a Václav Cojocaru 20 let.

*2012 – doživotí dostala Romana Zienertová, která v Širokém Dolu na Svitavsku podřezala a udusila své čtyři děti Romanku (†2 měsíce), Lukáše (†2), Elišku (†4) a Davida (†8).

Autor: 

Přečtěte si
tacoo
18. 4. 2015 • 23:10

Asi je třeba, aby zavraždil další dítě, aby uznali, že není napravitelný, šmejdi justiční.

jarypadlo
17. 4. 2015 • 08:34

Půček měl dostat taky významně víc,oba jsou zrůdy.

prroud
17. 4. 2015 • 07:40

20 let za nejodpornejsi mozny,predem pripraveny znasilneni a vrazdu nevinnyho ditete??? Existuje vubec horsi zlocin? Jdete se se svejma dvaceti rokama bodnout!!! Za 8 je venku,tomu rikate trest,idioti??????? Mel dostat spagat a kdyz uz ne,tak aspon 200 let aby uz urcite nevylez! To jste ho nepotrestali,jen schovali pred nama,ale zapominat se nebude!!!!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.