Veronika N. (32) měla problémy s partnerem: Musela jsem utéct! Do azyláku... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Veronika N. (32) měla problémy s partnerem: Musela jsem utéct! Do azyláku...

Veronika utekla do azylového domku Rybka i se svými dětmi, které ji velmi milují.
Veronika utekla do azylového domku Rybka i se svými dětmi, které ji velmi milují. (Foto Aha! – Vlaďka Hradská)

Ještě před rokem vedla matka tří dětí Veronika N. (32) normální život. Pak přišlo udání, že se nestará o děti, a najednou je vše jinak. Má za sebou boj s úřady, útěk do azyláku, soud o děti. Teď nabírá síly na nový začátek.

Do problémů se Veronika dostala poté, co se vydala za svým snem. Byla bez partnera, když se spolu s dětmi přestěhovala z bytu do starého domku. Chtěla ho postupně opravovat. Po čtvrt roce přišlo udání. „Měla jsem málo peněz. Předělávala se elektřina, byli jsme bez proudu a partner, s nímž jsem devět let nežila, najednou chtěl děti do péče. Úřady vyhrožovaly, že mi je vezmou,“ začala vyprávět, že okamžiku, kdy měla problém, využil bývalý partner. Zoufalá žena marně hledala pomoc. Když už byla na pokraji sil, vzala děti a před partnerem a úřady od svého snu utekla...

Pomoc našla v azylovém domě Rybka. Nedávno vyhrála soud o děti. „Nikdy by mě nenapadlo, kde skončím. Přitom stačí tak málo a každý se může ocitnout na dně. Kdysi jsem dělala honáka a jezdila westernové závody. Na farmě Bolka Polívky jsem vyhrála několik zlatých medailí. Nic z toho mi ale nezbylo. Chtěla bych studovat a žít s dětmi co nejblíže přírodě. Ženám v nouzi vzkazuji, aby to nevzdávaly,“ dodala.

Co je azylový dům?
Zařízení pro lidi v krizové životní situaci, jehož zaměstnanci pomáhají klientům sociálně i právně. Poskytuje na přechodnou dobu přístřeší zejména matkám s dětmi, případně rodinám. „Snažíme se hledat klientům práci a nastartovat je znova do aktivního života. Jako nestátní nezisková organizace sice bojujeme o každou korunu, ale vidíme, že naše práce má smysl,“ řekla zakladatelka azylového domu Rybka Husinec a Studená Eva Dvořáková. Společnosti pomáhají sbírky, sponzorské dary a dobročinnost lidí.

 

Chcete pomoc zoufalým lidem v nouzi? Můžete na čísle účtu: 3067091369/0800.

Autor:  hra

Přečtěte si
prroud
9. 4. 2015 • 12:26

Stat pomaha rodiny nicit a dobrocinny organizace aby napravovaly jeho chyby,kam jsme se to dostali?........

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.