Tonča a Hanka: Proč je drží v »karanténě«? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Tonča a Hanka: Proč je drží v »karanténě«?

Hanča a Tonča
Hanča a Tonča (Foto: ČTK, ara)

Kde jsou Hanka a Tonča? Vrátily se do vlasti, ale nikdo je ani nezahlédl. Po dvou letech věznění islámskýchmi radikály jsou nyní opět v »zajetí« - českého státu. Proč?

Antonie Chrástecká (26) a Hana Humpálová (26) jsou od svého návratu domů na utajeném místě. „Obě dívky jsou stále v péči českého státu. Mají veškerou možnou péči i stálou přítomnost členů rodiny,“ potvrdil včera ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) pro Aha!. Už dříve prozradil, že osvobozené dívky mají k dispozici psychologa a také ochranku. „Bude záležet na nich, jak dlouho tuto naši pomoc budou chtít využívat,“ řekl ministr. Zatím prý nezaregistroval, že by se z »péče státu« chtěly vrátit domů. Pokud by prý chtěly, mohl by jim stát poskytnout azyl v některém ze svých zařízení.

Riziko pro stát
Proč ale taková důkladná izolace? Podle zdrojů Aha! z diplomatických kruhů je tento postup obvyklý. A nejen v České republice.
Pokud byl někdo unesen radikály kdekoliv na světě a v jejich zajetí strávil tak dlouhý čas, je potřeba eliminovat možná rizika, včetně spojenectví unesených se svými únosci. V nejhorším případě pak to, že unesení po »vymývání mozků« přijali myšlenky radikálního islámu. V případu Hanky a Tonči však nikdo nevěří, že by právě ony byly rizikem pro stát.

Psychologická karanténa
Je tedy velmi pravděpodobné, že dívky během jejich utajené izolace rozvědka spíš »vytěží«. To připouští i exšéf civilní rozvědky Karel Randák (60). „Samozřejmě, že se s nimi bude chtít někdo pobavit,“ řekl Aha! Randák. Podle jeho zkušeností je to ale pravděpodobné až po nějaké době. „Proč by se s nimi bezpečnostní složky bavily v momentě, kdy jsou úplně mimo sebe. Teď už není žádný spěch. Ty holky jsou tady, a jestli se s nimi bude bavit někdo tento týden, nebo za půl roku, to už je přeci úplně jedno.“

Nemocnice? Nejspíš ne
Zatímco všichni měli za to, že Hanka a Antonie jsou v nějaké pražské nemocnici, exšéf civilní rozvědky Karel Randák to nepovažuje za pravděpodobné: „Myslím si, že jsou v nějakém zařízení ministerstva vnitra nebo jiného ministerstva. A právě tam za nimi teď dojíždějí psychologové, doktoři a tak dále. V tuto chvíli nepotřebují nic jiného než klid. To poslední, co si teď ony a jejich rodiny přejí, je to, aby jim každých pět minut někdo volal, dožadoval se vysvětlení tohoto nebo onoho. To by se z toho také mohly zbláznit.“

Přečtěte si
dzambulka007
6. 4. 2015 • 15:58

Nás to bude stát jenom peníze, ale normální lidi v Pakistánu rovnou životy, těžko čekat, že únosci dají peníze na charitu. A tyto dvě blběny mají nárok na azyl a ochranku? Kde je ochranka, když ji řadový občan skutečně potřebuje? Kde jsou azyláky, když tu máme lidi žijící na ulici? Neskutečné.

mekanikk
2. 4. 2015 • 15:28

teď si na to kápla, myslet si můžeš co chceš tak jak píšeš, mekanik-bella-spring to všechno píše jedna osoba ty si píšeš sama sobě maily? není to divné?

bella.
2. 4. 2015 • 11:20

meku výrazy , které používá výhradně ararat a neuhlídala je ani pod svými dalšími nicky žlutá kecka , karkulinek a mekanikk jsou např. : bramboračka ..., ředitelka zeměkoule ..., kanál ( o osobě ) ,... řvu smíchy ..a další./Už jsem je tady vypisovala ).Taky se jí tam pletou moravské, (spíš místního nářečí ) výrazy + kromě toho má nadměrné užívaní ukazovacích zájmen a slovosled má jakoby ho dobíhala na poslední chvíli ( často jsem si u ní všimla) , Jednou tady machrovala a podle A.Profouse nebylo těžké odhadnout odkud je. Píše, že musí chodit do práce, odporuje si., Tvrdila,. že je za vodou a už nemusí a má income 60.000,- /měs. Když stíhá 3 nicky a ještě se naváží do lidí, tak fakt pracovat nemůže. Lásko, pošlu mail

mekanik
2. 4. 2015 • 04:29

bel podle stylu a chybějících písmen to hodnotím na ararat

mekanikk
1. 4. 2015 • 23:18

Oxallis ty jsi taky belladona bůh ví kolik má ta trubka nicků

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.