Děkuje za život džusu: Ulomený zub odhalil nádor! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Děkuje za život džusu: Ulomený zub odhalil nádor!

Fotografie
Fotografie (internal)

Ulomený zub jí zachránil život! Kdyby totiž Britka Lisa Epsom (34) nenavštívila dentistu, ten by neobjevil velký a tvrdý nádor v jejích ústech, rakovina by se pomalu šířila, až by čtyřnásobnou matku nejspíš zabila.

Lisa se za to velmi stydí, ale zub si ulomila, když otvírala synovi lahev džusu. Víčko prsty prostě odkroutit nešlo. Na druhý den došla ke svému zubaři s tím, že za pár minut bude její chrup zase v pořádku a ona se vrátí zpátky domů. Jenže ‒ chyba lávky! Pozorný zubař objevil v jejích ústech velký a tvrdý výstupek a Lisu hnal přímo na onkologii na testy. A ty byly nekompromisní: máte zevnitř líce rakovinný nádor velikosti golfového míčku, který neustále roste!


Tkáň ze stehna
Musela urychleně na operaci, během které jí nádor vyřízli. Bohužel i s půlkou obličeje. Chybějící tkáň pak lékaři nahradilli odebranou tkání z jejího stehna. Kompletní zákrok trval 14 hodin. „Na poslední prohlídce mi řekli, že jsem zcela v pořádku. Po těch operacích obličeje už sice nikdy nebudu vypadat jako dříve, ale to je mi jedno.  Vždyť jsem mohla být už pár týdnů mrtvá,“ říká dnes Lisa, která si postěžovala, že lidé na ni civí na ulici, jako by měla nějakou nakažlivou nemoc. „Ale to je jen malá cena za to, že žiju a uvidím všechny své děti vyrůstat,“ zakončila svobodná matka z  Londýna, která vychovává Tiffany (2), Maisona (6), Natashu (12) a Sarah (14).

Ne tak častá rakovina
Rakovina úst se nemusí týkat jen dutiny ústní, ale i jazyka, mandlí a slinných žláz. Tyto nádory zaujímají mezi rakovinami poměrně nízké procento (cca 5 %) a vyskytují se především u mužů po čtyřicítce.

Autor:  so

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.