Jako prase v žitě: Takhle si žije domácí mazlík Esther! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Jako prase v žitě: Takhle si žije domácí mazlík Esther!

Prasátko 
obr mělo mít původně 
30 kg, ale ve dvou letech už váží desetinásobek!
Prasátko 
obr mělo mít původně 
30 kg, ale ve dvou letech už váží desetinásobek! (Foto Profimedia.cz, Facebook)

Mělo to být takové malé, roztomilé prasátko, pokojový mazlík. Jenomže během dvou let ze selátka vyrostla svině velikosti ledního medvěda! Čuník zvaný Esther Wonder žrala, přibírala a žrala, až dosáhla úctyhodné váhy 305 kg!

Majitelé, kamarádi Derek a Steve z kanadského Ontaria, si nejdřív mysleli, že se jim zmenšuje sedačka, postel, pak celý obývák, aby nakonec zjistili, že prase vyrostlo oproti předpokladům desetinásobně!

Esther má svoji facebookovou stránku a čtvrt milionu fanoušků. A pořádný apetit! Ročně prožere za víc než padesát tisíc korun zrní, kukuřice, zeleniny a ovoce. „Jí výhradně veganskou stravu!“ upozorňuje Derek. „A chová se jako pes. Přijde, kouká, chrochtá, piští, povídá si s námi. Někdy je to až otravné,“ dodává Steve.
Prase totiž dělá grimasy, které pes neumí. Poznáte, kdy je šťastné, veselé, kdy vás chce pobavit, a kdy je naopak mizerně naložené. „Ale to moc nebývá,“ směje se Derek. „Mnohé vyjádří i očima. Když loudí jídlo, nemáte srdce ho odmítnout.“
Esther spí v ložnici vedle postele, když oba mládenci vyrazí do práce, vyškrábe se do jejich pelechu a dospává třeba celé dopoledne. Tady je stoprocentně naplněno rčení – má se jako prase v žitě…

Majitelé se cítí podvedeni, ale těžko prasátko reklamovat, když si ho tak oblíbili. Jde pravděpodobně o růstovou vadu. Z kámoše ovšem mají slušný byznys. Fotky, trička, plakáty, kalendáře, to všechno jde na dračku.



Autor:  mich

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.