Je český ministr v nebezpečí? Někdo objednal odstranění Babiše! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Je český ministr v nebezpečí? Někdo objednal odstranění Babiše!

Andrej Babiš
Andrej Babiš (Zdroj údajů o nemovitostech a odhadů jejich hodnot: Český úřad zeměměřičský a katastrální, ceskereality.cz)

Mladý Ital, který poslal dopis se smrtelnou dávkou kyanidu ministru financí Andreji Babišovi (60, ANO), pravděpodobně pracoval na objednávku ze zahraničí. Kdo si přál odstranit českého vicepremiéra?

Babiš dostal dopis s  jedem v listopadu. V prosinci těsně před Vánoci pak ve Slovinsku zadrželi odesílatele. „Byl to čtyřiadvacetiletý muž s italským občanstvím, který dosud nebyl soudně trestán. Poté, co jsme ho zatkli, odesílání zásilek přestalo,“ řekl MF Dnes Drago Menegalija, mluvčí slovinského policejního prezidia.

Hledá se komplic

Mladík byl zatčen ve slovinské Nové Gorici sousedící s italskou Gorizií a hrozí mu patnáct let vězení. Šlo pouze o prostředníka, kterého si někdo najal, upozornil slovinský server Primorske.si. Ital měl patrně i komplice, po kterém slovinská policie pátrá. Jeho odhalení ale není zásadní otázkou. Na rozdíl od jména zadavatele, který chtěl vyděsit či rovnou odstranit druhého nejbohatšího Čecha v jedné osobě.


Babiš: Někomu vadí, že makám!

A co na to sám Babiš? Odmítá, že by jed dostal kvůli svým obchodním aktivitám. Někomu prý ale může vadit jeho aktivita v křesle ministra. „Určitě to má souvislost s mojí činností jako ministra financí. Poprvé v historii této země navrhuji zásadní zákony, snažím se vybírat daně, bojuji proti daňovým podvodům, hazardu a tak dále. Takže jsem přesvědčen, že to má souvislost.“ řekl Babiš deníku Aha! Policii už kontaktoval se žádostí o bližší informace.

Odborník: Nepodceňujme to!

Andor Šandor, bezpečnostní expert:
„Případy obálek s jedem nelze brát na lehkou váhu. Nebezpečí tu totiž nepochybně je. Ono to není nic nového, v Česku je to možná novější, ale viděli jsme to i po 11. září ve Spojených státech, kdy sněť slezinná, anthrax, byla zasílána některým představitelům kongresu. Chválím ale opatření ministra financí. To, že celá jeho oficiální i soukromá pošta je přesměrována na ministerstvo financí, kde to umí asi dobře odstínit, je dobrý krok.“



Autor:  poe,vlb,simao

Přečtěte si
mekanik
15. 1. 2015 • 10:11

se nedivím.Babiš a ostatní kokůtci to včera pěkně posr.ali se šátkama.

prroud
15. 1. 2015 • 08:39

To budou bohuzel kecy.Spis bych chapal kdyby si to objednal Cech co pochopil,ze Slovenskej estebak co se cpe do Cesky vlady si chce udelat z nasi republiky jenom svoji firmu!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.