Zástupce pražských muslimů promluvil: Budete přilévat olej do ohně? Stane se z toho válka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zástupce pražských muslimů promluvil: Budete přilévat olej do ohně? Stane se z toho válka!

Zástupce pražských muslimů Raed Shaikh
Zástupce pražských muslimů Raed Shaikh (TV Barrandov)

Teroristické útoky ve Francii vzbudily silné reakce také v české muslimské komunitě. Ta se cítí ohrožena, což vyjádřil i zástupce pražské muslimské obce Raed Shaikh.

Po vystřílení pařížské redakce časopisu Charlie Hebdo dvěma radikálními muslimy se mluví o tom, že na obzoru může být i ozbrojený konflikt. „Nemyslím si, že se Evropa dostala do války s islamisty, ale jestli bude někdo přilévat olej do ohně, stane se z toho válka,“ vyjádřil se Shaikh včera v pořadu Týden v ringu pro TV Barrandov.

Přestřelí někdo?

Mnohým muslimům vadí karikatury proroka Mohameda, přitom napadený časopis dnes na titulní stránce další karikaturu umístil! Shaikh nechtěl reakci islamistů nějak příliš předvídat: „Může někdo přestřelit, ale neměli bychom být všichni muslimové zahnáni do kouta.“ Jenže za provokaci například bývalý pražský imám (kněz, pozn. red.) Samer Shehadeh považuje i samotné zobrazování Mohameda! Podle Shaikha je hlavně důležité, aby společnost nenutila muslimy k asimilaci. „Jsem jen pro integraci,“ dodal.

Přečtěte si
milan1239@seznam.cz
26. 6. 2017 • 04:36

jak píší všichni Ti rádoby muslimové kteří se chovají jako muslimové jen když chtějí nějaké výhody a peníze alahu agbar tak můj hněv je ještě větší a pokud něco začnou tak mě osobně nikdo nezastaví bude moc velká mela .

egyptanka
25. 6. 2017 • 12:46

Co si to tenhle člověk dovoluje? S velkým sebezapřením píšu ČLOVĚK. Co v naší republice vůbec dělá?

cotonice
20. 1. 2015 • 00:24

Drzost těch dvou představitelů muslimů v Česku je neskutečná . Co si to vůbec dovolují v televizi kdákat a televize jim to umožňuje! . .Co ještě tady dělají? Proč je nevyženeme? Čekáme až nás začnou kamenovat? S poučováním a prosazováním svých zvyků už začali. Konečně se probuďme a nebuďme stále hodní = pitomí .

hejhej
19. 1. 2015 • 16:37

Na muslimské středověké fanatické názory není Evropa zvědavá. Politici by měli zastávat a jednat podle názorů většiny evropanů a ten je jasný: Islamisty, kteří se nechtějí přizpůsobit naši kultuře a zvyklostem deportovat zpět!!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.