Ministr Dienstbier usvědčil prezidenta: Zeman už neví, co říká! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Ministr Dienstbier usvědčil prezidenta: Zeman už neví, co říká!

Chlebíček byl šunkový, na bramborovém salátu, tedy česká klasika.
Chlebíček byl šunkový, na bramborovém salátu, tedy česká klasika. (Foto Aha! – Ladislav Křivan, Zbyněk Pecák, Petr Novotný, Daniel Černovský)

Zákrok SNB na pražské Národní třídě 17. listopadu 1989 nebyl žádný nestandardní masakr, žádná krvavá řež. To pronesl Miloš Zeman (70) nedávno na jedné z konferencí. Ale smůla, ministr Jiří Dienstbier (45, ČSSD) našel článek, v němž prezident ještě jako vědecký pracovník píše v souvislosti s demonstrací o masakru!

Co ministrovi vadí? „Zeman popírá, že považoval zákrok na Národní třídě za masakr. Zde je důkaz, jak bezostyšně nakládá se slovy,“ napsal Dienstbier na svůj profil na sociální síti Twitter a přiložil kopii článku z Lidových novin z prosince 1989. Pracovník Prognostického ústavu Zeman tu zákrok policistů na Národní třídě označuje jako masakr, po kterém zůstaly viditelné stopy krve. O 25 let později se už ale prezident ke svému článku nezná.

Bylo to jinak
„Nebyl to masakr. Masakr jsou hromady mrtvol, masakr jsou potoky krve. Nepřehánějme, protože jinak naše historie bude falešná…“ uvedl včera Miloš Zeman na tiskové konferenci. Přes svého tiskového mluvčího Jiřího Ovčáčka pak vzkázal Dienstbierovi: „Měl by se spíše věnovat svému rezortu, jistě má práce nad hlavu.“

Stop mediální hvězdě?
Dienstbier si to ale nenechal líbit. „Po výstupech hradní mediální hvězdy Jiřího Ovčáčka reaguji a zveřejňuji další důkazy rozporů, kterými Miloš Zeman trpí. Zpochybňování masakru na Národní třídě k 25. výročí události je nevkusné, stejně jako je nevkusné chování a výstupy prezidenta v poslední době. Miloš Zeman porušil svůj předvolební slib. Společnost rozděluje, nestmeluje,“ vysvětlil důvody svého konání ministr pro Aha!

Chce urovnat spory
Prezident si včera na kobereček pozval ministry financí a zdravotnictví Andreje Babiše (60, ANO) a Svatopluka Němečka (42, ČSSD). Hlavě státu vadí jejich opakované spory, které řeší přes média. Babiš například o ministru zdravotnictví napsal, že je alkoholik a měl by skončit v psychiatrické léčebně.

Pozve demonstranty na Hrad
Protizemanovské demonstrace k 17. Listopadu, kdy lidé po prezidentovi házeli vajíčka a ukazovali mu červenou kartu, byly podle Zemana ostudou České republiky. Na včerejší tiskové konferenci uvedl, že si příští rok hodlá organizátory demonstrace pozvat na Hrad, aby vyslechl jejich argumenty. Zopakoval, že řev demonstrantů není argument. „Kdo jenom řve je kverulant, a nikoli relevantní politický oponent,“ dodal.



Přečtěte si
oldedek
9. 12. 2014 • 18:08

Prej Zeman strašně smrdí - prej po trenýrkách - nedošáhne si na pozadí tak se ani neutírá a jak mu prej smrdí z huby - řídkej trus je prej proti tomu smradu Dior ...

lalia
5. 12. 2014 • 10:15

Prezident nerozděluje národ.100 lidí,100 názorů.Lidé obzvláště Češi,nikdy nebudou jednotni.Je demokracie,každý se vyjadřuje podle svého.

reiner
26. 11. 2014 • 08:32

Dienstbier jen kouká, kde by se zviditelnil a přiživil. Co kdyby to tentokrát s Hradem vyšlo,že?

avion
25. 11. 2014 • 10:11

Ty dinsbíre někam zalez a už nevylez.

ararat
23. 11. 2014 • 07:53

oxallis...a co jako,potřebuješ kolkovanou žádost? a řekni,že nemám pravdu... passy ale není z tvého mozku že? na to jsi nepřišla sama?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.