Smutný dobrman (asi 5) hledá lásku a nový domov: Oldu uvázali v lese! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Smutný dobrman (asi 5) hledá lásku a nový domov: Oldu uvázali v lese!

Smutný dobrman hledá domov
Smutný dobrman hledá domov (Útulek Mariánské Lázně)

Olda Lesánek je dobrman se zlatým srdcem a krutým osudem. Neznámo jak dlouho trpěl uvázaný v lese u stromu ve větru, v dešti, bez jídla a pití.

Oldíka pán opustil, jeho nářek a žal neřešil. Majitel se ho zřejmě zbavil kvůli obrovskému, nejspíš tukovému nádoru na genitáliích. Měl také velké otlaky na zadečku a nožkách. „Olin spal zřejmě někde v boudě jen na prknech,“ říká Jaroslava Voltrová, provozovatelka útulku v Mariánských Lázních, který se Oldy ujal. Naštěstí nádor není prorostlý do tkáně, ale je nutné ho odstranit, a tak Oldíka čeká v nejbližších dnech operace.

Zraněná duše

Zraněná je ale i Olinova duše. „Když jsme ho přijímali, ve strachu ze štěkajících pejsků si lehl, rozklepal se a bál se pohnout. Nejspíš žil zavřený o samotě v kotci bez jakékoliv lidské či zvířecí společnosti,“ míní Jaroslava Voltrová.

Teď si asi pětiletý »čokoládový« dobrman všechno vynahrazuje. Na procházkách se k ošetřovatelkám lísá. Je to mazlíček toužící po lidské náruči a lásce. Jakmile se zotaví, rád půjde s někým, kdo mu všechno utrpení vynahradí.

Není agresivní

Oldík je nekastrovaný. Miluje hlazení, mazlení, nemá problémy s dětmi. Není útočný, agresivní vůči psům ani lidem. Jen se musí všemu naučit, a to i přivolání. Je trochu roztěkaný a smutný. V útulku prožívá stres. Potřebuje svůj klidný domov a pána, který má s dobrmany zkušenost.

Pomůžete?

Máte o Oldíka zájem? Volejte 777 216 399. Pokud chcete přispět na jeho operaci a léčbu, můžete na číslo účtu: 262071925/0300. Do zprávy pro příjemce napište Olda.



Autor:  vet

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.