Celerový řízek podle Karla Kroupy

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 1 celer
- hladkou mouku
- 1 vejce
- mléko
- sůl
- mletý pepř
- slunečnicová semínka
- olej
Celer oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 2 cm. Vložíme je do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Dobu hlídáme, abychom celer nerozvařili, měl by držet napíchnutý na vidličce a nerozpadnout se. Uvařený celer vyndáme na talíř a necháme zchladnout. Z vajíčka, mouky a mléka si připravíme trochu hustší těstíčko na obalení.
Osolíme ho a opeříme. Na pánvi rozpálíme olej. V těstíčku obalíme celer a položíme do talíře s nasypanými slunečnicovými semínky. Semínkovou stranou dáme do rozpáleného oleje (teplotu hned stáhneme) a neobalenou stranu posypeme slunečnicí až na pánvi. Celer smažíme z obou stran a hlídáme teplotu, aby se slunečnicová semínka nespálila. Podáváme s bramborovou kaší.