Velikonoční cop podle Martiny Antalové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 2 vejce
- 120 g moučkového cukru
- 8 lžic tuku
- 8 lžic mléka
- 250 g tvarohu
- 1 vanilku
- 1 ½ prášku do pečiva
- sůl
- rum
- citronovou kůru
- rozinky
- mandle
- kandované ovoce
- 200 g hladké mouky
- 300 g polohrubé mouky
- 1 vejce na pomazání
- mleté oříšky na posypání
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme tuk, mléko a tvaroh, vnitřek vanilky, prášek do pečiva, špetku soli, rum, citronovou kůru a podle chuti rozinky, nasekané mandle a kandované ovoce a nakonec mouku. Vytvoříme hladké těsto, uděláme dva bochánky, každý rozdělíme na tři díly, vyválíme ručně copy a zapleteme. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme sekanými ořechy a pečeme z počátku při mírné teplotě (160°C) 30 minut a ke konci při vyšší teplotě (200°C)
dopečeme.