Zapečený lilek s mozzarellou podle Kristiny Kloubkové!

I další »novácká« moderátorka (40) miluje dobré jídlo, přiznává, že si ráda dá knedlo vepřo zelo i svíčkovou. Ale častěji samozřejmě vaří zeleninová jídla, tak aby ona i její dcera Jasmína jedly zdravě a lehce.
POTŘEBUJETE:
2 – 3 střední lilky,
1 mozzarellu (tuhou cihlu vcelku)
strouhanku
1 vejce
čerstvou bazalku
čerstvý tymián
Na omáčku:
1 plechovku drcených rajčat
1 řapíkatý celer
1 cibuli
2 stroužky česneku
olivový olej
1 lžičku cukru
bazalku
tymián
sůl
Nejprve si připravíme omáčku. Cibuli, česnek a řapíkatý celer nakrájíme a orestujeme na oleji, přidáme drcená rajčata, osolíme, ochutíme cukrem a bylinkami a povaříme. Lilek nakrájíme na kolečka, obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance a osmažíme na oleji. Poté ho naskládáme do pekáčku, osolíme, zalijeme omáčkou, přidáme bylinky, nakrájenou mozzarellu a opět vrstvu lilků, omáčku, bylinky a mozzarellu. Dáme zapéct do trouby při 180 °C na půl hodiny.
Další skvělé recepty najdete ZDE!