Pečené vepřové s mrkvovým zelím z jednoho pekáče podle Květy Kroupové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 700 g vepřové plece
- 8 mrkví
- 1 velkou cibuli
- 1 kostku zeleninového bujónu
- sůl
- drcený kmín
- sádlo
- nové koření
- bobkový list
- celý pepř
Vepřové maso nakrájíme na větší kousky (cca 3 na porci) a osolíme a pokmínujeme. Cibuli nakrájíme nahrubo a oloupanou mrkev nastrouháme na větší hranolky. Pekáč vymažeme sádlem a na dno dáme nakrájenou cibuli. Na ni rozložíme maso a kolem nandáme nastrouhanou mrkev s celým kořením (mírně osolíme).
Zalijeme vodou s rozpuštěným zeleninovým bujónem, pečeme v troubě kolem 190 – 200 °C do změknutí masa. Vyjmeme koření z mrkve, promícháme s vypečenou šťávou a podáváme odděleně maso, mrkvové zelí a jako přílohu brambory.