Dýňový koláč podle Romany Rubášové!

Dýňový koláč (Foto ara)
5. října 2016 • 05:00
Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 225 g hladké mouky
- 135 g změklého másla
- sůl
- 1 ½ lžičky prášku do pečiva
- 1 vejce
- 2 lžíce cukru
- Na náplň:
- 400 g dýně hokkaidó
- 250 g zakysané smetany
- cukr
- 1 citron
- 1 vanilkový pudink
- 100 ml smetany ke šlehání
- rozinky a kešu oříšky
Z mouky, másla, špetky soli, vejce, cukru a prášku do pečiva vypracujeme těsto. Necháme 30 minut odpočinout, pak rozválíme a dáme do koláčové formy o průměru asi 28 cm, propícháme vidličkou. Dýni pokrájíme, uvaříme doměkka a rozmixujeme, přidáme obě smetany, cukr podle chuti, citronovou šťávu a kůru a vanilkový pudink. Dobře promícháme a nalijeme na koláč. Posypeme rozinkami namočenými v rumu a nasekanými kešu ořechy. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 30 minut.