Tvarohové koláčky se švestkami podle Ivany Bartuškové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
500 g hladké mouky
1 kostku droždí
75 g hery
100 g cukru krupice
250 g vlažného mléka
1 vejce
citronovou kůru
sůl
Na náplň:
1 tvaroh ve vaničce
250 ml mléka
1 vanilkový cukr
1 vanilkový pudink
cukr
švestky
1 vejce na potření
mandlové lupínky
Z mléka, droždí a cukru si necháme vykynout kvásek. Mezitím si dáme do mísy mouku, špetku soli, rozpuštěnou heru, cukr, vejce, nastrouhanou citronovou kůru a nakonec nalijeme vykynutý kvásek. Zpracujeme těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout. Zatím v mléce rozmícháme vanilkový pudink a cukr dle chuti, uvaříme hustý pudink, do kterého zamícháme tvaroh, a necháme vychladnout. Když máme těsto vykynuté, nožem odkrojíme stejné kousky, utvoříme z nich kuličky, které dáme na pečicí papír, ještě necháme 10 minut kynout. Skleničkou uděláme doprostřed důlek, který naplníme tvarohovou směsí, poklademe omytými a pokrájenými švestkami, potřeme vejcem a posypeme mandlovými lupínky. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut.