Farmářské kotlety podle Jany Remkové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
2 kotlety
¾ cukety
5 středně velkých brambor i se slupkou
1 palici česneku
1 cibuli
½ červené papriky
½ oranžové papriky
tekuté chilli koření
sůl
mletý pepř
koření na grilovanou zeleninu
směs koření Farmářský steak
olivový olej
Kotlety nařízneme, naklepeme, osolíme, posypeme kořením Farmářský steak, potřeme tekutým chilli kořením a necháme aspoň hodinu odpočívat. Zeleninu i brambory nakrájíme na větší kusy, česnek oloupeme a nakrájíme na poloviny, posypeme kořením na grilovanou zeleninu, osolíme a dáme do misky. Vše pokapeme olivovým olejem a promícháme. Pekáček vysteleme pečicím papírem, na který naložíme maso, zasypeme je zeleninou, podle potřeby ještě pokapeme olivovým olejem. Troubu rozpálíme na 250 °C a pečeme asi 15 minut. Pak ubereme na 180 °C a dopékáme asi 20 – 25 minut. Ke každé porci můžeme usmažit volské oko.
**
50 minut
**