Vepřová krkovice na hořčici podle Tomáše Miky!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
600 g krkovice
5 lžic plnotučné hořčice
2 lžíce sádla
2 stroužky česneku
2 cibule
vývar
hladkou mouku
mletou sladkou papriku
sůl
mletý pepř
kmín
Maso nakrájíme na čtyři plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Necháme v lednici 4 hodiny odpočinout. V kastrole rozpálíme sádlo, plátky obalíme v hladké mouce a pak je na sádle zprudka opečeme. Pak maso vyjmeme a do výpeku dáme nakrájené cibule, necháme orestovat dozlatova, přidáme kmín, papriku a česnek, vrátíme do základu maso a podlijeme vývarem tak, aby maso bylo ponořené. Dusíme zvolna doměkka. Na závěr dochutíme lžící hořčice, případně solí. Podáváme s dušenou rýží.
**
60 minut
***