Banánové knedlíky přelité jahodami podle Ivany Bartuškové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
1 vaničku měkkého tvarohu
2 vaničku dětské krupičky
1 lžíci moučkového cukru
1 vejce
špetku soli
½ kypřícího prášku
citronovou kůru
2 banány
Na přeliv:
2 zakysané smetany
3 lžičky moučkového cukru
šťávu z ½ citronu
400 g jahod
Ingredience na těsto dáme do mísy a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme do válečku a z něho nakrájíme špalíčky. Banán nakrájíme na kousky a zabalíme do kousků těsta. Připravené knedlíky vaříme v osolené vodě asi 7 – 10 minut. Poté už jen připravíme přeliv ze zakysané smetany, cukru, citronové šťávy, kterým přelijeme knedlíky spolu s rozmačkanými jahodami.