Vepřový guláš nadivoko podle Evy Gálové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
750 g vepřové plece
1 lžíci sádla
4 velké cibule
1 lžičku mletého kmínu
2 lžičky mletého pepře
1 lžičku mletého zázvoru
2 lžičky mleté papriky
6 kuliček nového koření
6 kuliček jalovce
1 bobkový list
sůl
3 stroužky česneku,
2 lžíce kečupu
1 kostku masoxu
jíšku
Nakrájenou cibuli dáme do tlakového hrnce zesklovatět na rozpuštěné sádlo, potom přidáme na kostky nakrájené maso s kořením. Opečeme ze všech stran, osolíme a přidáme prolisovaný česnek. Zalijeme horkou vodou, hrnec uzavřeme a dusíme od doby varu asi 25 minut. Pak hrnec stáhneme z ohně a necháme dojít. Po otevření vyndáme z guláše celé koření, přidáme masox (nemusí být) a kečup. Provaříme a zahustíme jíškou. Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.