Rybíz á la brusinky podle Martiny Antalové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
1 kg červeného rybízu bez stopek
250 ml vroucí vody
250 ml teplého octa
650 g cukru krupice
150 ml vody
3 celé skořice
5 hřebíčků
Sladké dobroty: Nepečený pudinkový řez podle Ivany Bartuškové
Celý článekRybíz opláchneme a necháme okapat, zalijeme octem s vroucí vodou a scedíme. Do kastrolu nalijeme odměřenou vodu, přidáme cukr, vložíme rybíz a koření, dáme na plotnu a za stálého míchání povaříme 10 minut. Ještě horký rybíz plníme do skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Uložíme v chladu.