Květákový mozeček s hráškem podle Jany Remkové

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
6 žloutků
6 růžiček květáku
2 jarní cibulky
1 kus červené kapie
4 lžíce čerstvého hrášku
sůl
mletý pepř
řepkový olej podle potřeby
Sladké dobroty: Koňakové řezy podle Ivany Bartuškové
Celý článekRůžičky květáku krátce povaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme trošku vychladnout. Pak je nasekáme nadrobno a prozatím necháme bokem. Cibulky nakrájíme na jemná kolečka a necháme rozvonět na oleji. Přidáme nasekaný květák, na malé kostičky nakrájenou kapii a hrášek. Restujeme tak 5 – 7 minut. Žloutky oddělíme od bílků (ty necháme pro jiné využití), rozšleháme je a nalijeme na květák. Necháme je malinko srazit a odstavíme od zdroje tepla. Ještě chvíli směs promícháváme. Podáváme s vařeným bramborem.