Konec Babici na Nově! Připomeňte si jeho 10 nejlepších hlášek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Konec Babici na Nově! Připomeňte si jeho 10 nejlepších hlášek!

Jirka Babica
Jirka Babica (TV Nova)

U televizní plotny dovařil. Dobroty kuchtíka Jiřího Babici (53) na Nově končí, televize na jeho vaření nemá dostatek peněz. „Náklady na pořad byly pokryty z devadesáti procent, a to asi nestačí,“ komentuje situaci jeho manažer Jan Lacina.

O konci pořadu se špitalo už na jaře. Babicův manažer s televizí jednal několik posledních týdnů. Dnes už je jasno, nedomluvili se. „Nova náš pořad zařadila do kategorie přímo ziskových projektů bez ohledu na sledovanost. To znamená, že náklady na výrobu musí pokrýt sponzoři a klienti ještě dřív, než se začne vysílat,“ vysvětlil Lacina. Smlouvu nepodepsal. Přitom naznačil, že je připravený vyjednávat s jinou televizí. „Jirka je hvězda a lidi ho mají rádi,“ míní Lacina.


Babica natočil celkem 194 dílů, na obrazovce byl 6 let. Byl protipólem ke Zdeňku Pohlreichovi (57), který vládne televizní gastronomii na Primě.
Vypadá to, že na největší komerční televizi vychází po Babicovi nová kulinářská hvězda, bývalý reportér Láďa Hruška (36), a jeho nový pořad Vaření s Láďou Hruškou. Po Barrandově se šušká, že bude levnější než Babica. Jenom není jasné, jak se s ním popasuje konkurenční Pohlreich, který nejde pro ostré slovo daleko. 

10 nejlepších Jirkových hlášek

,,Kdo nemá žampiony, tak ať si tam dá nějaký jiný houby. A kdo nemá žádný houby, tak ať si tam nedává vůbec žádný houby.“

„Je tam céčko, áčko, béčko, minerály, zinek… prostě všechno, na co šáhnete, je v zelí.“

„Když nemáte kečup, přidejte tam hořčici...“

„Kurkuma je japonský šafrán, kupodivu se používá v Indii, blíží se to ke kari…“

,,Já si to tady teď budu dělat rukou, vy to můžete dělat na válu.“ (když hnětl těsto)

,,Pakliže budete mít štěstí jako já, že váš manžel, babička nebo dcera byli na rybách a přinesli kombinaci lososa, tresku a sumce, což se samozřejmě může podařit...“

„Dejte tam limetku, když nemáte limetku, dejte citron a když nemáte citron, nedávejte tam nic.“

„Červená čočka, to je taková ta normální, no, jak ji známe, akorát je voloupaná.“

„Dneska si tady spolu připravíme francouzskou zeleninu a to bude ratatule.“

„Mozarella je takovej sýr bez chuti a bez zápachu. Ale je dost populární. Lidi, který hubnou, ho maj rádi.“

Babica vs. Pohlreich
Když viděl Zdeněk Pohlreich vařit svého konkurenta, dělávalo se mu prý špatně. Několikrát se pustili do slovních přestřelek:
Babica: „Je vidět, že když chcete být známý a říkat všem, že žerou blafy, musíte být o sobě totální přesvědčenec, vypadat jak Fantomas a říkat za každým druhým slovem vole.“ Pohlreich: „Slovo Babica a gastronomie nepatří do jedné věty, ten chlap neví o jídle a restauracích ani ň.“



Autor:  hoh

Přečtěte si
camse
9. 8. 2014 • 12:05

kurzové sázení, velmi spolehlivé info www.cameso.webnode.cz

poletucha
8. 8. 2014 • 15:09

No on "velkej sef" je na tom s vlastnim designem taky krapitko na stiru...teplacky,vytahana tricka.. Ovsem kdyz zacne ochutnavat tak to je jen pro silne zaludky..mluvi s plnou hubou,jidlo mu pada ven,nebo ho dokonce plive! To je pane uroven

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.