Nestárnoucí Saskia: Proč už nemá v občance příjmení Burešová?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Nestárnoucí Saskia: Proč už nemá v občance příjmení Burešová?!

Saskia Burešová, vlastně Obdržálková.
Saskia Burešová, vlastně Obdržálková. (Aha! - Daniel Černovský)

Herečka, hlasatelka a moderátorka Saskia Burešová (67, dnes slaví svátek) patří mezi největší stálice české (a dříve československé) televizní scény. Tajemná žena, která už léta vypadá stále stejně skvěle, toho o sobě zpravidla moc neprozrazuje. Teď ale udělala výjimku.

Když přijde Saskia Burešová třeba na poštu, mívá někdy problémy. Pokud totiž vydání zásilky vyžaduje předložení občanského průkazu, nastane drobný zmatek. V občance totiž příjmení Burešová známá moderátorka vůbec nemá a nebohé úřednice se tak nezřídka dostávají do svízelných situací.

Saskia Burešová si totiž vzala jméno svého manžela, režiséra Petra Obdržálka, a změnila si jméno. Sice se to stalo už v roce 1972, ale dodnes to prakticky nikdo neví, jak prozradila sama Saskia ve své nové knize Saskia – Co jsem ještě neřekla. Pro veřejnost se totiž rozhodla stále vystupovat jako Burešová, protože toto jméno bylo už v době uzavření sňatku známou uměleckou značkou.

V občance má nicméně jméno Saskia Obdržálková, což prý často navozuje komické situace. Buď jí lidé nevěří, že se jmenuje Obdržálková, nebo dokonce jejího manžela někdy oslovují „pane Bureši“. Bývala hlasatelka také uvedla, že vdávat se nemusela, ale chtěla. Označila se za staromilce, který není příznivcem soužití na psí knížku. Podle ní pokud se partneři nevezmou, tak si zcela nevěří.

Přečtěte si
mandat
7. 11. 2013 • 14:23

Michal David se take tak nejmenuje a resi to tady nekdo ? To je zase fantasticka informace.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.