Trapas na pláži, pódiu a železničním přejezdu! Jak byl Vágner za úchyla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Trapas na pláži, pódiu a železničním přejezdu! Jak byl Vágner za úchyla!

Hitmaker Karel Vágner je noblesní pán, ale na pláži se občas utrhne a dovádí. Až na to dojel, když si spletl německou turistku s Helenou Vondráčkovou…
Hitmaker Karel Vágner je noblesní pán, ale na pláži se občas utrhne a dovádí. Až na to dojel, když si spletl německou turistku s Helenou Vondráčkovou… (Aha! – Jaroslav Benda, ara)

Člověk nemusí být zrovna od přírody veselá kopa, aby si občas nezahrál hlavní roli v různých životních situacích, všeobecně nazývaných trapasy. Ty se nevyhýbají ani slavnýma a známým osobnostem, půvabné zpěvačky a herečky nevyjímaje. O své krušné chvilky se s Nedělním Aha! podělily zpěvačky Eva Pilarová, Helena Vondráčková a komediantka Lenka Hraj Plačková.

Helena Vondráčková (64): Kanec v podání Karla Vágnera!

Hříčkou neuvěřitelných náhod se před lety stala na zahraničním zájezdu zpěvačka Helena Vondráčková. Právě relaxovala na hotelové pláži, když se po ní vehementně sháněl kapelník Karel Vágner (70). Přimhouřeným pohledem za slunečními brýlemi vyhlížel nápadné tyrkysové plavky, které měla Helena ten den na sobě, a když je konečně spatřil, osvítila ho neodolatelná myšlenka.

Majitelka plavek totiž ležela právě na břiše a oddávala se péči hbitých prstů thajské masérky. Situace, na níž nešlo z Karlova pohledu nereagovat. Kapelník přistoupil k lehátku, posunkem odstrčil váhající Thajku a vzápětí se rozkročmo posadil na záda své oběti. Důkladně masíroval páteř, ramena a nohy nic netušící ženy. Když však jeho prsty zabrousily na hůře přístupné partie, masírované tělo se pootočilo na bok a samozvaný masér pohlédl do vytřeštěných očí neznámé blondýny.

Pronikavé výkřiky v němčině navíc zalarmovaly do té doby klidnou pláž, překvapený a očividně vykolejený Karel Vágner se rázem ocitl v roli podivného úchyla. V okamžiku, kdy se konečně nadechl k omluvě, objevil se před ním brunátný hromotluk, nabuzený výkřiky své kolabující manželky. „Ich bin Karel Vágner, tschechische muzikant,“ snažil se mírnit jeho zběsilost Karel, ale marně. Muž se zoufalým vtipálkem chvíli zběsile cloumal, vyrážel sérii chrčivých urážek v němčině a jen přihlížející dav uchránil českého kapelníka před plánovanými monokly.

Naprosto stejný vkus

„Neboj, já to srovnám,“ chlácholila o několik minut později Helena Vondráčková svého skleslého kolegu. „Ráno jim u snídaně vysvětlím, jak k tomu došlo. Že máme stejné plavky a ty jsi se zkrátka spletl.“

Stalo se. Ráno si pro tento akt Helena oblékla bílé šortky a černé sexy tričko na půvabných kšandičkách a jak slíbila, odebrala se ke stolu německého manželského páru.

Připravený úsměv jí však zamrzl na rtech již v půli cesty. Nechápavě hleděla na stejně udivenou blondýnku, která měla na sobě bílé šortky a černé tričko s koketními kšandičkami na opálených ramenou. Ta si snad myslí, že si z ní dělám legraci, blesklo hlavou Heleně, ale přesto sebrala odvahu a Karlův předešlý incident manželům vysvětlila.

Nakonec vše dobře dopadlo. „Vidím, že máme stejný vkus,“ řekla po chvíli Němka a s manželem se celé příhodě srdečně zasmáli.

Eva Pilarová (72): Starosta jí kytici nepředal!

Eva Pilarová zpívala pravidelně a ráda na duchcovském zámku a na její koncerty docházel i místní pan starosta. Ten jí také v slavnostní atmosféře zcela zaplněného sálu předával vždy po vystoupení obrovskou kytici. Zpěvačka si proto pečlivě vybírala vhodné oblečení, které bylo odstupňováno směrem ke kráse, tedy nejlepší šaty na konec.

„Bylo příjemné, když jsem vyšla na pódium a lidi nadšeně vydechli,“ vzpomíná s nostalgickým úsměvem zpěvačka.  V závěru jednoho z koncertů si na sebe jako vždy oblékla finálové, tudíž nejkrásnější šaty a pyšně, s nosem poněkud výše, než je zdrávo, vyšla na osvětlené pódium. Vědoma si své oslnivosti, kráčela krokem pávice k mikrofonu a podvědomě očekávala ono příjemné divácké „ááách!“

S hlavou vztyčenou a s tím správným úsměvem na rtech se náhle zapletla do kabelů vedoucích k aparatuře, zakopla a k mikrofonu místo po svých dojela po břiše. Šaty dostaly jaksepatří zabrat a nutno dodat, že zpěvačka se vytouženého „ááách“ přeci jen dočkala. V jejích uších však pro tentokrát znělo přímo hrůzostrašně.

Rychle se však z nečekaného otřesu vzpamatovala a dál zpívala, jako by se nic nestalo. Diváci její snahu i nechtěnou improvizaci ocenili, ale pan starosta jí tentokrát připravenou kytici poprvé nepředal. Zřejmě mu vadila ostuda a potrhané šaty. Tehdy totiž bylo před komunálními volbami.

Lenka Hraj Plačková (36): Ztracený mobil a blížící se vlak!

Sympatická komička vystupuje se souborem Ivana Mládka již několik let a o nečekané a mnohdy šokující zážitky nemá rozhodně nouzi. Vyhlášeným vtipálkem souboru je Milan Pitkin, kterého prý nálada na šprýmy neopouští ani po několika dnech společného soužití. Jeho obětí se tak pochopitelně stává i Lenka.

Jednou si například zapomněla na stole v restauraci mobil, který se ani po důkladném hledání nenašel. Volala proto ihned na policii, zablokovala číslo telefonu a teprve, když byla úplně na dně, kolega Pitkin přístroj s úsměvem objevil. Je zajímavé, že ve své kapse.

Specialistou na drsné žertíky za volantem je pro změnu sám šéf souboru Ivan Mládek. Jeho vtípky však v některých případech balancují na hranici infarktu přítomných nešťastníků. Při jedné cestě na vystoupení zastavilo jeho velké auto těsně za posádkou muzikantů, čekajících před železničním přejezdem.

„Náhle se zachechtal a v okamžiku, kdy se blížil houkající vlak, zařadil rychlost a pomalu tlačil bezmocné auto před sebou na koleje,“ vzpomíná na dramatický okamžik Mládkova spolujezdkyně Lenka. I když v pravý čas zastavil, nervy prý měli tenkrát všichni pořádně napnuté.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.