Jirešová a Höppner: Takhle válčí o dceru! Co na to psycholog? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Jirešová a Höppner: Takhle válčí o dceru! Co na to psycholog?

Ivana Jirešová nedávala dceru do střídavé péče Ondřeji Höppnerovi.
Ivana Jirešová nedávala dceru do střídavé péče Ondřeji Höppnerovi. (Aha! – Marek Pátek, David Kundrát)

Šestileté tahanice herečky Ivany Jirešové (33) a novináře Ondřeje Höppnera (45) o dceru Sofi i (6) vyvrcholily!

TV Prima včera v pořadu Soukromá dramata odvysílala záznam, kdy Jirešové dcerku odebírají exekutoři. Záznam pořídil zpěvák Viktor Dyk (42), nynější manžel Jirešové. Proč ale rodiče malé Sofi nky nechali vše dojít tak daleko? Tady jsou tvrzení obou stran, která dokumentují, jak jejich válka o dceru probíhá...

  • ONA TVRDÍ: Má poruchu osobnosti!
    „Nechci, aby Sofinka u Ondřeje zůstávala přes noc. Není schopen postarat se o nezletilé dítě. Má poruchu osobnosti, jak mi prozradila psycholožka. Nikdy se ke mně nechoval hezky, nedostala jsem pusu, pořád mě ponižoval. Nechci, aby se tak choval k dceři,“ líčila před čtyřmi lety Jirešová u soudu, když bojovala o to, aby dcerka nebyla svěřena do střídavé péče. Soud se přesto pro střídavou péči rozhodl. Jirešová ji však nerespektovala, proto se Höppner obrátil na soud, který pro Sofinku poslal exekutory.
  • ON TVRDÍ: S Dykem mě podváděla už v těhotenství!
    Vztah Jirešové s Dykem začal během jejího těhotenství. „S otcem dítěte jsem se rozešla a pak zjistila, že jsem v jiném stavu. Vrátila jsem se k němu, ale stejně to nevyšlo. Dala jsem nám asi dvěstěpadesátou šanci. Zato Viktor Sofii miluje. Byli jsme spolu, už když jsem byla těhotná, a těšili se na ni společně,“ říká Jirešová.
  • ONA TVRDÍ: Fetuje a kouří 60 cigaret denně!
    „V době mého těhotenství užíval marihuanu a vykouřil šedesát cigaret denně. Alkoholu pil hodně,“ vyjmenovávala herečka u soudu.
  • ON TVRDÍ: Je labilní herečka!
    „Myslí si, že Sofii střídavá péče prospívá. A že já jako labilní herečka tvrdím opak, protože tomu nerozumím,“ kroutí hlavou Jirešová.
    „Uznávám roli matky a Ivana je dobrá máma. Já jen chci být se Sofií co nejvíce. Každých čtrnáct dní Ivaně píši zprávu, jestli malá nebyla nemocná, jestli ji něco netrápilo. Důležité je, že se u nás cítí dobře, má tady malou sestřičku (druhé dítě Höppnera, pozn. red.), mazlí se s ní a je tady šťastná,“ reaguje Höppner.
  • ONA TVRDÍ: Je neschopný otec! Sofinku to ničí, pomočuje se!
    „Pokaždé si přijde Sofii vyzvednout s někým jiným a malá křičí, když vidí cizího člověka. Sofinka s tátou nedodržuje správnou životosprávu. Když mi ji vrací, vždy přijde s netknutým jídlem, které jsem jí přichystala. Smrdí hospodou a smaženým jídlem. Je cítit výkaly a kouřem. Dvakrát přišla počůraná, v noci zvracela a měla průjem. Počůrává se nejen v noci, ale i přes den,“ líčí Jirešová.
    „To, co řekla, byly z půlky lži. Sofinka se jednou počůrala, ale to spala. Nechci Sofii upřít péči matky. Ivana ji miluje, chci se s ní jen dělit o střídavou péči,“ kontruje Höppner.
  • ON TVRDÍ: Podvádí na daních!
    „Jirešová u soudu řekla, že její měsíční čistý příjem je 60 tisíc korun. Ve skutečnosti je to 100 tisíc korun,“ říká Höppner, kterému vadí, že mu soud nařídil platit na Sofii alimenty ve výši sedm tisíc korun měsíčně. „Účetnictví mám v pořádku,“ odmítá tvrzení Jirešová.
  • ONA TVRDÍ: Napsal o mně bulvární knihu!
    Höppner ve skandální knize »Zpověď bulvární hyeny aneb Jak jsem svlékl Anetu Langerovou a počal dítě s hvězdou Ordinace v růžové zahradě« popsal nejintimnější okamžiky s Jirešovou.
  • DYK TVRDÍ: Sofinka biologického otce nesnáší!
    „Sofinka se nyní každých čtrnáct dní stěhuje k tátovi a právě to v ní vzbuzuje averzi k vlastnímu otci. Dokud k němu jezdila jen jednou za čtrnáct dní a někdy přes týden, měla ho ráda a těšila se na něj. Nedávno se nám dokonce svěřila, že svého otce nenávidí,“ šokoval před časem všechny přítomné u soudu Dyk. „Od soudu máme zakázáno komunikovat o Sofince s médii. Už jsem na Dyka podal trestní oznámení,“ podotkl Höppner.

Psycholog Jiří Novák: Dítě půtky rodičů odnáší na zdraví

Odebrání dítěte jednomu z rodičů soudním vykonavatelem, tak jako v případě dcery herečky Ivany Jirešové, je podle odborníků pro prcka zatěžující. Psycholog Jiří Novák v rozhovoru pro Aha! řekl, že to dokonce může vyústit ve zdravotní problémy dítěte.

Co se odehrává v hlavičce dítěte ve chvíli, kdy si pro ně přijde soudní vykonavatel?
„Dítě nerozumí tomu, že si rodiče dělají naschvály. Je ve zmatku. Klade si otázky, proč se rodiče hádají, proč si nadávají, proč se perou. Dítě chce mít jistotu, má rádo oba. Chce rodinu zachovat a mít ji ucelenou jako dříve.“

Změní se vztah dítěte k jednomu nebo druhému rodiči poté, co ho úředníci »odeberou«?
„Kvůli jednorázové zkušenosti ne. Ale pro dítě je to hrozný šok, připadá si jako zločinec. V šesti letech nemá ještě rozvinutou logiku na takové úrovni, nedovede si to vysvětlit. Ví, že se děje něco špatného. Ale kdo je ten špatný? Vinu často nesmyslně bere dítě na sebe. Je to kvůli mně, můžu za to já... A odnáší to po zdravotní stránce.“

Jaký máte názor na střídavou péči?
„Pro dítě se mi jeví výhodnější, když ho má v péči jeden z rodičů.“

Proč?
„Pokud spolu rodiče vycházejí dobře, mají stejné výchovné zásady, bydlí ve stejném místě, aby dítě mohlo chodit do stejné školy, tak to moc nevadí. Horší je, když dítě používají jako zbraň.“

Jak to obvykle vypadá?
„Tátové většinou bývají tolerantnější, maminky pečlivější. Například dítě u matky musí dělat úkoly hned, když přijde ze školy, má povinnosti. Ale těch čtrnáct dní u táty to nedělá. Tady nemusíš, tady si budeme spolu hrát, vidíš, že já jsem lepší než maminka. Tohle dělá velké škody, protože dítě neví, jak to je. Potom říká: Tatínek je hodnější, já chci bydlet u něj, on mi všechno koupí, ty mě nemáš ráda. Vznikají konflikty a trpí tím všichni. Nejednotná výchova, nejednotný přístup, netolerance, to je ve střídavé péči špatné.“

Takhle válka o Sofinku probíhala.

Exekuce dítěte

Jak probíhá exekuce dítěte? Celý proces Aha! popsal renomovaný pražský advokát Jan Černý...

  • Soud nejdříve rozhodne např. o střídavé péči rodičů o dítě. Pokud jeden z rodičů rozhodnutí nerespektuje, může druhý navrhnout soudu exekuci.
  • Soudu musí předložit důkazy, např. dopisy, v nichž se snaží bezúspěšně domluvit s bývalým partnerem, svědectví o tom, že vždy ve smluvený čas čekal před domem, aby si dítě převzal, a nedostal ho apod. Měl by dokázat, že nejde o krátkodobou schválnost, ale o dlouhodobou situaci.
  • Soud důkazy zváží a pak rozhodne o exekuci. Rozhodování je různě dlouhé podle situace, neměly by to ale být měsíce, jedná se spíše o týdny.
  • Pokud je exekuce nařízena, je provedena prakticky okamžitě. Ten, kdo rozhodnutí soudu nerespektoval, o ní není informován. Měl by být překvapený.


Přečtěte si
fizi
31. 3. 2011 • 10:34

je prostě hééérečka.Dítě má matku i otce,proto má otec nárok ji vídat.Myslím si,že na něj nakydala mnoho zla a malé Sofii udělala tím pádem zmatek v hlavě.Jednou jí to může dcera vrátit!!!!!

tornadolu
31. 3. 2011 • 09:54

Myslím si, že p. Jirešová si za to může sama. Odepírat dítěti otce se nemá. Nevím, jaký sice otec je, ale podle všeho se o holčičku dokáže postarat. Další je, kdyby nebyla "známou osobností", kdo by se o tuto kauzu zajímal. Má dítě a musí pochopit, že na něj má právo i její otec. Dítě není věc a nedá se jen tak vlastnit. Je spousta matek, které děti štvou proti otci a dokonce jim zakazují se s ním stýkat. Přála bych paní Jirešové mého bývalého manžela, který o děti nemá zájem a ty by ho tak rády viděly. Já mu nebráním, stačí, když se vedle bývalého objeví nějaký pipina, která mu zakáže se svými dětmi vídat a pokud je vidí tak jednou za dva měsíce na tři hodinky odpoledne a to ještě venku, protože jeho pipka je doma nesnese. To je druhá stránka mince. Proto nechápu, proč někdo dítěti brání, ať je to matka nebo otec a nebo potom další partner v životě. Opakuji znovu, p. Jirešová si za to může sama a nikomu nepřeji nic špatného, ale dobře jí tak. Dítěte je mi líto, ale jí ani trošku. Je to soběcká ženská, která hledí jen na sebe.

lukreciaborgia
31. 3. 2011 • 09:45

Pokud nechtěla otce k dítěti,měla jít do spermobanky a byla by na ni sama.Psycholog by ji měl vysvětlit,že Sofinka má otce a bude ho mít vždy.Na tom nic nezmění ani kamera v TV.Měla by vzít rozum do hrsti a nechat dítě otci,kde má klid,zázemí a hlavně výchovu,kdy se jí může otec věnovat třeba celý den,pracuje doma.Ona lítá po čertech,točí debilseriály,hraje divadlo a její vlastní dítě vychovává Dyk,chůva a její matka.Co to je za výchova?Na co jí chce?Když Dyk tolik chce vychovávat,ˇaŤ si vezme dítě z Dětského domova!!A Sofii,ať nechá svému otci.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.