Chudák Krampol: Nejdřív špitál, teď s krabičákem pod mostem? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Chudák Krampol: Nejdřív špitál, teď s krabičákem pod mostem?

V Nemocnici Na Františku to dobře zná.
V Nemocnici Na Františku to dobře zná. (Foto Miloš Schmiedberger, ara)

Oblíbený herec a bavič Jiří Krampol (84) už pár dní pobývá v Nemocnici na Františku. Jeho zdravotní stav se naštěstí zlepšuje, ale přiznal, že po finanční stránce to zas tak růžové není. Kdyby prý nepracoval a byl odkázaný jen na svůj důchod, nevyžil by a mohl by jít bydlet pod most.

I když se Krampol řadí mezi české herecké legendy, jeho peněženka podle toho nevypadá. I ve svých letech prý musí pracovat, aby se zvládl uživit. „Nechci si stěžovat, ale je fakt, že kdybych neměl jako umělec stálý přivýdělek, tak můžu jít rovnou s krabičákem pod most. Penzi, která je 25 tisíc korun, spolkne činže, takže co vydělám navíc při vystupování, to mám teprve na provoz,“ svěřil se Jiří pro eXtra.cz.

Je pravda, že bydlí v centru Prahy a mohl by si najít levnější bydlení, ale to pro herce nepřipadá v úvahu. Na stejné adrese bydlí už několik desítek let a vše, co potřebuje, má poblíž. Holt zřejmě počítá s tím, že důchodu si moc neužije. Ale jak se říká, zdraví na prvním místě a Krampol si to velmi dobře uvědomuje. Loni totiž málem přišel o život kvůli zápalu plic.

Jiří Krampol 2 roky po smrti manželky: Uspali ho! Proč?

Video se připravuje ...

Tentokrát šel do nemocnice dobrovolně, protože začal kašlat a dostal strach, aby se mu náhodou zase nerozjela podobná nemoc. „Čtrnáct dní zpátky jsem začal chraptět, a protože mám v kýblu průdušky a loni mě to nakonec málem stálo život, bral jsem doteď antibiotika. Ale když se to o víkendu zhoršilo, šel jsem dobrovolně do nemocnice za panem profesorem. Chtěl radši udělat rentgen, kdyby se to nedejbože schylovalo k zápalu plic, což by byl v mém případě problém,“ vysvětlil herec. Lékař mu poté doporučil raději v nemocnici zůstat, aby mu mohl aplikovat antibiotika do žil, což je 5x účinnější.

Hypnoterapeut Šimon Pečenka: Hypnóza zabírá na depresi i smutek!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Karel Petřík
4. 12. 2022 • 09:57

Chudáček. Já nemám zdaleka ani takový plat jako on důchod. I při mém skromném platu jsem si na důchod dokázal uspořit přez milión.

Milena Juřicová
3. 12. 2022 • 22:26

Nevím co by dělal mít důchod co mám já?Potom by si mohl stěžovat.Kdo se naučil v mládí šetřit vyjde i s málem .

citroenC6jaromir
3. 12. 2022 • 14:27

Vždyť jste si je vy umělci zvolili, milion chlivek jste podporovali, tak teď nebrecte a bude hůř počkejte po novém roce.

Zdenek Blazek
3. 12. 2022 • 13:12

Muže mi někdo vysvětlit, proč umělec takového formátu bydlí ve svých 84 letech v bytě v pronájmu? Všechny peníze utratil, místo toho aby zainvestoval do svého bydlení a teď brečí, že je dráhy nájem. Sám si za to může. Je to dobrý herec , ale opravdu finanční ***amota

Jana Zaluska
3. 12. 2022 • 12:37

Umělci naříkají...
Pana Krampola mám jako herce ráda, ale toto je výsměch normálně pracujícím lidem, kteří mají třeba poloviční důchod a musí s tím vyžít. Někdo žije skromněji, někdo je zvyklý žít na vysoké noze. Pokud na něco nemám, tak si to prostě nemůžu dovolit.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.