Iva Janžurová sprostá, jak dlaždič: Nadává kudy chodí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Iva Janžurová sprostá, jak dlaždič: Nadává, kudy chodí

Iva Janžurová po premiéře Velké premiéry v Karlových Varech režiséra Miroslava Krobota
Iva Janžurová po premiéře Velké premiéry v Karlových Varech režiséra Miroslava Krobota (Blesk:David Kundrat/CZECH NEWS CENTER David Kundrát)

Nadávání a vulgarismy slýchá jen nerada, přesto Iva Janžurová (81) v posledním Krobotově filmu ztvárnila hlavní roli babičky, která trpí Tourettovým syndromem. Takže sprostě nadává, kudy chodí.

Film Velká premiéra v režii Miroslava Krobota (70) vypráví o herci Šnajdrovi v podání Pavla Šimčíka (45), který bere celý život jako jednu velkou hru. Jeho žena je už na něj alergická a manželskou krizi se snaží řešit u psychologa. Šnajdr však raději mizí do Olomouce, kde se chytá své první režijní příležitosti, ve které chce zazářit i se svou babičkou, již hraje právě Iva. „Babička je herečka, která je už mimo divadlo, protože právě kvůli její nemoci by bylo velmi riskantní, kdyby vystupovala v nějakých rolích. Takže je tam hezký ten vztah s vnukem,“ prozradila Janžurová, která je také tváří letošní znělky karlovarského festivalu.

Iva Janžurová o filmu Velká premiéra, Miroslavu Krobotovi i své festivalové znělce

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.