Vyznání Janžurové dvornímu lékaři: Jako tvůj pacoš tě obdivuju! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Vyznání Janžurové dvornímu lékaři: Jako tvůj pacoš tě obdivuju!

Iva Janžurová
Iva Janžurová (profimedia.cz)

Ví, o čem mluví. V roce 2016 odhalil profesor Petr Neužil (60) herečce Ivě Janžurové (81) vážnou vadu na srdci. Zachránil oblíbené Ivušce život a herečka od té doby sleduje jeho práci. „Milovaný Petře, to se Ti to daří, když Tě Tvoji spolupracovníci a my všichni pacoši máme tak rádi a obdivujeme!“ vyznala se.

Dojemná slova napsala herečka jako reakci na to, že pacientům se srdečními arytmiemi, jako byla mimo jiné právě ona, bude nově sloužit v Nemocnici Na Homolce jeden z nejmodernějších elektrofyziologických operačních sálů v České republice s novým vyšetřením cév zobrazovací metodou. Ročně zde provádějí více než 3500 miniinvazivních katetrizačních zákroků a nejvíce katetrizačních ablací arytmií v České republice. „Ještěže máš tak zlatou povahu a nezpychneš!“ lichotí Janžurová muži, který jí prodloužil život. Nebýt Neužila, přičítala by doteď svou dušnost a další problémy jiným příčinám jako je například její astma. „Přitom právě to mi po operaci, kdy mi nahradili chlopeň, zmizelo,“ raduje se Ivuška.

Iva Janžurová o filmu Velká premiéra, Miroslavu Krobotovi i své festivalové znělce

Video se připravuje ...

Medicinský slovníček

Katetrizační ablace arytmie = poměrně nová metoda léčby poruch srdečního rytmu, umožňující zničení (tj. ablaci) abnormální tkáně v srdci, která zodpovídá za vznik této poruchy.

Iva Janžurová o trápení s režisérem Krobotem: Trošku jsem trpěla!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.