Šílený start do společného života: Mrtvice, a pak tornádo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Šílený start do společného života: Mrtvice, a pak tornádo!

Zdemolovaný pokoj.
Zdemolovaný pokoj. (Foto pro Aha! – Petr Křivánek)

Takový strašný start do společného života si nikdo nezaslouží. Svatbu měli v sobotu 5. června. Na počátku července měli jet na svatební cestu. Petr (41) a Lenka (47) Křivánkovi si ale neužili nic. Přišlo tornádo a oni v Hruškách přišli o dům. Nevědí, kde budou bydlet.

Na Křivánkovy jako by si letos zasedl zlý skřet. Petr prodělal v dubnu mrtvičku. Léčil se a těšil se na svatbu. „Krátce předtím, než jsem mohl konečně nastoupit do práce, přišlo tornádo. Vzalo nám dům, veškeré vybavení i auto,“ přiznal zdrceně.

Přežili v koupelně

Když se tornádo přihnalo, byli manželé doma. „Lehli jsme si do koupelny na zem a slyšeli jsme jen strašný hluk. Když odezněl a my vyšli jsme, byl dům v troskách. Navíc nám na něj spadla kovová střecha souseda. Auto bylo namotané na ořechu,“ popsal zkázu Petr. Na lamentování ale nebyl čas. Přestože silně krvácel z hlavy, okamžitě šel pomoci sousedům, kteří byli zavaleni sutinami. „Zůstalo nám jen oblečení, co jsme měli na sobě, a dvě bundy. Všechno bylo jinak zničeno,“ dodal.

Zatím garsonka

Nyní rodina bydlí v garsonce, ale tu má k dispozici jen na měsíc. „Vůbec nevíme, co bude dál. Náš dům byl již zlikvidován a nemáme prostředky, z nichž bychom mohli začít stavět. Je to zoufalá, strašná situace,“ vyznal se Petr Křivánek.

Ani telefony

Když zraněná rodina opustila trosky svého domu, neměla ani mobilní telefony. Ty jim později z trosek vyhrabal jejich švagr.

Chtějí rychle stavět

Křivánkovi dostali zatím od státu 57 900 korun pro celou rodinu. To je však na zahájení nového života žalostně málo. Rodina nutně potřebuje prostředky na znovuvybudování domu, a to pokud možno rychle, aby do podzimu stihla aspoň hrubou stavbu.

Pokud chcete pomoci, číslo jejich účtu je: 43-3390070277/0100.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.