Havlová v Prostřeno! Stříbrné příbory z Lucerny ohromí hosty
Prostřeno bude tentokrát speciálně velikonočně, a to od Čech až po Moravu. Podíváme se na farmy, do vinařství a také do sklípku. Pořád se hraje o 60 tisíc a hostitelskou čest k tomu. Jako první se k plotně postaví Slovák Peter. Toho vybrala jeho šéfová, paní Dagmar Havlová, švagrová bývalého pana prezidenta Havla, aby reprezentoval její farmu.
Slovák Peter má Velikonoce rád a také je každoročně slaví. Podle něj mezi jídly nesmí chybět mladé maso, vajíčka a různé sýrové delikatesy. Peter se při přípravě menu nechal inspirovat šéfkuchařem, který vaří v jejich restauraci. Peter jako číšník umí jídla perfektně servírovat a prezentovat, ale s vařením si tak jistý není.
Švagrová bývalého pana prezidenta Havla má farmu plnou zvířat!
Sází na čerstvý bílý sýr s pečivem a bylinkami, jarní zeleninovou polévku s kopřivou, domácí jehněčí, vařený brambor, koprovou omáčku a sladkou omeletu s ovocem a karamelem. Jak se mu to všechno povede? Se zábavou mu pomůže právě Dagmar. Naučí hosty techniku zvanou oshibana a společně si každý vytvoří své dílo. Peter má mezitím čas dodělat dezert. Ten je velkou delikatesou a na závěr ho „přetáhne“ žhavým železem.
Stříbrné příbory pocházejí z restaurací v pražské Lucerně: