Čert Uriáš z Anděla Páně: Dvořák (53) prosil o odvoz do špitálu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Čert Uriáš z Anděla Páně: Dvořák (53) prosil o odvoz do špitálu!

Dvořák se příčinu křečí a bolestí dozvěděl až dlouho po natáčení.
Dvořák se příčinu křečí a bolestí dozvěděl až dlouho po natáčení. (Foto Aha! – Martin Hykl, film Anděl Páně)

Peklo při natáčení pohádky Anděl Páně 2 prožil představitel čerta Uriáše Jiří Dvořák (53). Měl tak obrovské bolesti v břiše, že prosil, aby ho odvezli do nemocnice! Krušno mu bylo i na Šumavě, kde se s andělem Petronelem v podání Ivana Trojana (56) museli na popud režiséra Jiřího Stracha (47) brodit závějemi sněhu.

Na natáčení »dvojky « jen tak nezapomene. „Když jsme točili v Ledči nad Sázavou, ráno jsem se probudil a věděl jsem, že je něco špatně. Měl jsem strašný křeče v břiše, fakt mi bylo hodně zle,“ svěřil se Dvořák. „Věděl jsem, že se to nedá zrušit. Fakt jsem se kroutil, bylo mi blbě,“ zavzpomínal na pekelná muka, která prožíval na place. „Naštěstí začalo lehce poprchávat, takže mohli přerušit natáčení, a já jsem říkal – odvezte mě do nemocnice,“ prozradil herec.

Zkrat v hlavě

Jelikož mu bylo opravdu zle a muselo se chvátat, na převlékání nebyl čas. Do špitálu proto frčel namaskovaný jako čert! Aby se maska nezničila, dostal do deště červený deštník. „Jak jsem měl zkrat v hlavě, tak jsem šel po nemocniční chodbě s tím deštníkem nad sebou. Myslel jsem, že si mě nikdo nemůže všimnout...“ přiznal v jednom z rozhovorů už se smíchem Dvořák.

Fyzické vyčerpání

Pokračování divácky úspěšné vánoční pohádky nebyla pro herce vůbec procházka růžovým sadem. „Na Šumavě to bylo jedno z nejnáročnějších natáčení, jaký jsem kdy prožil. Tam jsme si to vyžrali,“ konstatoval anděl Trojan. „Šli jsme někam do kopců, do sněhu, pořád okolo nás lítal dron. To bylo pro nás nejtěžší po tý fyzický stránce. Tam mi bylo ouvej,“ přizvukoval čert Dvořák.

Rozhovor s Jiřím Strachem

ZA VŠÍM VĚZEL REFLUX

Dvořák dlouho nevěděl, co mu vlastně je. Kromě bolestí břicha měl také problémy s dýcháním. Až před dvěma roky se dozvěděl diagnózu. „Zjistili mi reflux. Původně jsem si myslel, že jde o zánět průdušek, ale nakonec zjistili tohle. Dokonce mi lékaři doporučili omezení mé profese. Momentálně se cítím dobře, chodím ale na pravidelné kontroly,“ prozradil herec magazínu Sedmička. Reflux se projevuje mj. vracením žaludečního obsahu do jícnu. Navíc je častou příčinou zánětu jícnu a hlasivek. I proto lékaři doporučili herci zvolnění...

Co se nepovedlo před kamerou: 

Přešlap č. 1: Když Petronel pošle abatyši Magdalenu (Jiřinu Jiráskovou) do pekla, Uriáš jí vezme lilii a jde ke stolu. V dalším záběru ale nikde není!

Přešlap č. 2: Na konci filmu, když Bůh (Jiří Bartoška) mluví s Petronelem, tak anděl sedí na umělé stěně, a když vstává, tak se celá zatřepe!

Přešlap č. 3: Na konci filmu je venkovní záběr na skupinku svatebčanů. Je na něm vidět i nebe s obří bílou čárou po dopravním letadle.

Přešlap č. 4: Petronel při vyhnání z nebe na zem padá z kopce. Když se zastaví, má na hlavě kapuci, ale když ho čert zvedá, nic na hlavě nemá.

Vica Kerekes: Natáčení Anděla Páně bylo náročné. Snažila jsem se být statečná

Video se připravuje ...

SNÍH JAKO DAR Z NEBES

To, co herci vnímali se sněhem jako Jiří očistec, považoval Strach zázrak. „Na ten za plac ve čtyři ráno. jsme přijeli Začalo sněžit, a když jsme odpoledne odjížděli, ve čtyři tak to začalo tát. Dostal jsem přesně hodin na to, dvanáct abych natočit tu nádher- mohl nádhernou nou Šumavu,“ svěřil režisér.

KDY SE VYSÍLÁ

Pohádku Anděl Páně můžete vidět už dnes ve 20.10 hodin na ČT1. A »dvojku« pak v neděli 27. prosince ve stejný čas na tom samém kanále.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.