Uniklo z natáčení Modrého kódu: Krvavá hrůza na sále | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Uniklo z natáčení Modrého kódu: Krvavá hrůza na sále

Měcháček coby doktor Adam a ostatní herci byli v šoku.
Měcháček coby doktor Adam a ostatní herci byli v šoku. (Foto FTV Prima)

 Iluze, ze které běhá mráz po zádech. To zažívají Tomáš Měcháček (39) a spol. jako lékaři v seriálu Modrý kód, když jim maskéři »přivezou« na operační sál zraněné. Dělají doslova zázraky, amputované nohy jsou jedním z nich, patří k jejich mistrovským kouskům.

Na scénu záchrany muže s nohama uříznutýma vlakem představitel doktora Adama určitě díky uměleckým maskérům jen tak nezapomene. „Nebylo vůbec lehké pro produkci najít herce, který je bez nohou,“ prozradil deníku Aha! člen štábu Modrého kódu.


„Museli jsme nejdříve maskovat nohy přejeté vlakem – to znamená čerstvě krvácející. V druhém obrazu jsme použili jeho vlastní jizvy, do kterých jsme dodělali další, aby vše vypadalo jako čerstvě operované,“ zavzpomínal šéfmaskér Vilém Persy (53) s tím, že veškeré líčení i natáčení probíhá pod odborným lékařským dozorem.
„Bylo to náročné líčení, ve dvou jsme strávili v maskérně dvě hodiny,“ vylíčil šéf maskérů, díky jehož práci se seriál zařadil mezi nejsledovanější pořady televize Prima.

Modrý kód: Klíčí nový vztah?! 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ivoadler
17. 10. 2018 • 15:34

´Kdo by to byl řek´, že je umění tak náročné.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.