Záhada seriálu Labyrint 3 odhalena: Vraždí podle apoštolů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Záhada seriálu Labyrint 3 odhalena: Vraždí podle apoštolů!

Viděli jste včera v ČT1:  Miroslav Donutil a Jiří Langmajer byli z vražd v šoku.
Viděli jste včera v ČT1: Miroslav Donutil a Jiří Langmajer byli z vražd v šoku. (Foto ČT, ara)

Stažení z kůže či vaření v oleji zaživa! I takové mordy se ještě mohou objevit v právě vysílané třetí řadě mysteriózního seriálu Labyrint. Už je totiž nabílední, že vraždy, které vyšetřuje Jiří Langmajer (52) coby major Remeš se svým týmem, spojuje jeden náboženský motiv – téma Ježíšových apoštolů a jejich krutých smrtí.

Černý mstitel s bílou maskou, který své oběti před popravou věžní v katakombách na tajemném hradě, si s nimi ještě pořádně pohraje. A bude to asi daleko krvavější pohled než shození Ljuby Krbové (60) z kostelní věže ve druhém díle nebo rozřezání podnikatele Pánka pilou hned v úvodu seriálu.

Režisér Jiří Strach (44) se totiž držel scénáře, podle kterého mají unesení nešťastníci naposledy vydechnout jako bibličtí apoštolové. Umírat v posteli se tak rozhodně nebude... Podle zjištění deníku Aha! se ještě dočkáme ukamenování a probodení, tedy stejné smrti, jakou podle legendy odešel sv. Matouš, ale i umučení, sedření a stažení z kůže sv. Bartoloměje.


Nejvíc se tak na natáčení vyřádili maskéři. „Ze speciálních efektů jsme používali nejvíce masky a speciální líčení. Součástí štábu byla stálá parta maskérů, kteří práci umí opravdu skvěle a v seriálu je to vidět,“ pochvaluje si vedoucí projektu David Ziegelbauer. „Je to naprostá fikce pro lidi, kteří se rádi bojí. Na druhou stranu to pozadí je historiky doložené. Opírali jsme se o něco, co skutečně existovalo, ale ten příběh samotný je vymyšlený,“ dodal.

Apoštol: Svatý Šimon
Způsob smrti: Rozříznutí pilou
Působil na misiích společně s Judou Tadeášem v Persii a sám dokonce i v Británii. Zemřel mučednickou smrtí v Persii, byl sťat mečem, nicméně podle Zlaté legendy byl rozříznut pilou.

Apoštol: Svatý Jakub mladší
Způsob smrti: Svržení z cimbuří
Za nepřítomnosti římského prokurátora byl na příkaz jeruzalémského velekněze Annáše svržen z chrámového cimbuří. Jelikož pád přežil, byl poté ještě kamenován a ubit holí.

Toto vám teprve naservírují
Apoštol: Svatý Petr
Způsob smrti: Ukřižování hlavou dolů
Zatčen a mučen společně se sv. Pavlem. Oba byli ukřižováni, Petr na vlastní žádost hlavou dolů! Nepovažoval se totiž hoden zemřít stejným způsobem jako Ježíš Kristus.

Apoštol: Svatý Bartoloměj
Způsob smrti: Stažení z kůže
Dle legendy vysvobodil z posedlosti dceru krále Astyagese. Tím však Bartoloměj proti sobě popudil pohanské kněze, kteří na něj poštvali králova bratra a zarytého pohana. Nakonec byl sedřen z kůže, ukřižován a stať.

Apoštol: Sv. Jan Evangelista
Způsob smrti: Přirozená smrt
Přestože byl zaživa vařen v oleji nebo musel na popud kněze vypít kalich s otráveným vínem, aby dokázal svou víru, nic se mu nestalo a jako jediný z apoštolů zemřel přirozenou smrtí. Před ní si ale vykopal hrob ve tvaru kříže.

Apoštol: Svatý Juda Tadeáš
Způsob smrti: Utlučení kyjem
Podle Zlaté legendy šířil Juda Tadeáš Kristovu zvěst společně se Šimonem v řadě zemi. Když zničil v Persii modlu, byl utlučen kyjem. Jeho ostatky jsou uchovávány v chrámu sv. Petra v Římě.

 

Apoštol: Svatý Tomáš
Způsob smrti: Probodení kopím
Při jedné misijní cestě byl snad v Kalamitě zavražděn, proboden kopím. Soudí se, že je to dnešní Mailapur, predměstí Madrasu.

Apoštol: Svatý Matouš
Způsob smrti: Probodení mečem
Apoštolsky působil v Persii a Pontu u Černého moře, kde byl kamenován a proboden. Nejčastěji bývá zobrazován se zapíchnutou dýkou nebo mečem v zádech.

Apoštol Svatý Pavel
Způsob smrti: Useknutí hlavy
Zažil mnohá pronásledování, byl vícekrát bičován a kamenován. Zatčen společně se sv. Petrem v Římě a po mučení sťat před Ostijskou bránou. Dle legendy na třech místech, kam dopadla uťatá hlava, vytryskly tři prameny.

Do kompletní dvanáctky apoštolů scházejí tři:
Jidáš se po tom, co zradil Ježíše, oběsil.
Ondřej byl přivázán provazem na kříž a umíral tři dny.
Filip byl pravděpodobně ukřižován a ukamenován.

Obavy Jiřího Stracha po dotočení Labyrintu III: Bojí se o vznik o Anděla Páně 3! 

Video se připravuje ...




Přečtěte si
dandova
18. 9. 2018 • 13:20

Dobrý.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.