Tatiana Vilhelmová: Křičela do prázdna, prala se sama se sebou... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tatiana Vilhelmová: Křičela do prázdna, prala se sama se sebou...

Z natáčení filmu Chyťte doktora
Z natáčení filmu Chyťte doktora (Jiøí Rubeš)

Jeden debut vedle druhého. To provázelo natáčení komedie Chyťte doktora. První filmovou a hned hlavní roli si zahrál Michal Malátný (44), jinak zpěvák skupiny Chinaski, režisér Martin Dolenský (45) natočil svůj první celovečerní film, Tatiana Vilhelmová (36) si zase odbyla premiéru ve dvojroli. Luděk Sobota (71) naopak zažil filmový comeback.

Proč roli dostal zpěvák?

Má vystudovanou DAMU, ale zkušenosti měl takřka nulové… Přitom hvězda první velikosti! „Ve filmu jsem nehrál vůbec, pár štěků jsem měl jen v televizi. Dá se říci, že před tímto filmem jsem byl, co se týče práce před kamerou, panic. O to víc mě ta nabídka potěšila, nikdy jsem totiž nikam neposílal nabídky, nechodil na konkurzy, nikam jsem se necpal,“ svěřil se Malátný. Ve filmu hraje ženatého lékaře-gynekologa, jenž přivede do jiného stavu svoji pacientku.

Typ muže, který by ztvárnil záletného doktora Goldberga, tvůrci hledali hodně dlouho, prošli snad všechny herce příslušné věkové kategorie. „Bylo toho moc, co jsme potřebovali, typ sympatického uličníka, takového věčného kluka, přitom, aby byl věrohodný lékař, aby se líbil holkám a nebyl to hezoun z reklamy, navíc to měl být někdo známý, aby jednání o financování bylo o co opírat… Ale zase jsme nechtěli skončit s výtkou: zase ty staré známé tváře. Takže proto Michal,“ objasnil svůj výběr režisér Martin Dolenský.

Poprvé hrál vážnou roli

Pro Luďka Sobotu byla role primáře neobvyklá, protože to bylo snad poprvé v životě, co ve filmu nehrál komickou figuru. „Scénář jsem si přečetl až poté, co jsem se sešel s panem režisérem. Byl mi na první pohled sympatický, vegetarián, co nepije alkohol, nekouří, a to jsou všechno věci, o které se v poslední době pokouším i já,“ prohlásil Sobota.

Snad i proto kývl na tuto pro něj dost nezvyklou - vážnou roli. „Pověst komika jsem si tentokrát trochu pokazil, ale myslím, že v dobrém slova smyslu,“ dodal. Pak už následovaly další vážnější role. Předseda Vorel v Okresním přeboru, vodník v seriálu Neviditelní.

Musel nadřít šermování…

Byl to pro něj po dlouhé době návrat před filmovou kameru. Některé herce, například Michala Malátného, viděl poprvé v životě. „Toho člověka, co tam hrál hlavní roli, toho zpěváka skupiny Chinaski, jestli to říkám dobře, jsem předtím neznal. Ale toho zase díky jeho muzice znal můj syn,“ přiznal herec, který kvůli roli musel oprášit i základy šermu. „Protože koníčkem postavy primáře byl šerm, pan režisér mi určil na trénink profesionálního šermíře pana Plcha, syna profesora Plcha, který nás šerm šavlí učil na fakultě,“ prozradil Sobota.

Vilhelmová o své dvojroli
„ Měla jsem dublérku, což byla Kristýna Nováková, pak už si vás všichni pletou, když stojí Kristýna zády, tak si všichni myslí, že jsem to já a naopak.Ke konci už se to dostávalo do absurdních rozměrů,“ uvedla s úsměvem herečka. Když si vzpomenu, jak jsem na sebe do prázdna křičela, nebo se sama se sebou prala… (smích) Výsledek mě ale mile překvapil, je to udělané a sestříhané fakt skvěle.

Do toho filmu jsem se zamilovala,“ dodala Vilhelmová. S Malátným, který byl jejím filmovým manželem a zároveň milencem, si k sobě museli najít cestu. „Ze začátku jsme se oťukávali. Je těžký přijít na to, co si myslí. Je to těžký introvert. Vždycky někam zalezl s kytarou, brnkal si, ale pak vylezl na plac, naprosto soustředěný na svůj výkon,“ prozradila.

Zajímavosti
✶ Doktor Goldberg měl být původně obvodní lékař, až později se režisér Martin Dolenský rozhodl, že to bude gynekolog. „Žádnou speciální přípravu jsem před natáčením neabsolvoval,“ okomentoval to s úsměvem Malátný.

✶ Role taxikáře pro Pavla Béma byla narážkou na akci jednoho deníku v roce 2005, kdy jako pražský primátor v převleku italského turisty nachytával taxikáře podvádějící zákazníky.

Přečtěte si
oldedek
5. 2. 2015 • 13:26

Odpusťe mi prosím - určitě jste dělali, co jste mohli, s výsledkem - "největší řídký trus" co jsem za poslední dobu viděl... Do dnes mi mrzí, že jsem se ošidil o kvalitní spánek ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.