Pohádka Čertova nevěsta: Opuchlá Laurinová a paralyzující strach! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Pohádka Čertova nevěsta: Opuchlá Laurinová a paralyzující strach!

Sabina Laurinová a David Suchařípa
Sabina Laurinová a David Suchařípa (Foto Aha! – archiv www.zdenektroska.cz, ara)

Extrémní výkyvy tepla, proměnlivé počasí, které si se štábem dělalo, co chtělo a herci v ohrožení bodavého hmyzu. To je v kostce natáčení pohádky Čertova nevěsta. Na hlavní představitele královnu Sabinu Laurinovou (42) a Štěpána, kterého hrál Václav Šanda (25) zaútočily vosy a sršni.

Vosa ve výstřihu

Laurinová zažila pekelné chvíle při natáčení scény odchodu na ples. Na přítomných 27 hereček zaútočila vosa a vybrala si právě Laurinovou. Zapadla jí do dekoltu a zanechala tam několik žihadel. Herečka ale mohla mluvit o velkém štěstí, místo sice oteklo, ale naštěstí se mohlo po chvilce dál natáčet, protože nedostala alergickou reakci.

Útok sršňů

Na začátku natáčení měli filmaři problémy se sluncem. A protože se na něj stále čekalo, představitel Štěpána se stal terčem pro sršně. „Asi 45 minut jsme čekali na slunce, pak vyšlo na 30 vteřin, tak jsem čekali dalších 45 minut, mezitím se za mnou uhnízdili sršni a ti mě ohrožovali během dalšího natáčení,“ řekl Václav Šanda představitel Štěpána.

Nedostatek peněz

První scénář k pohádce byl napsán 15 let před jejím ztvárněním. Troška ho měl v plánu natáčet už v roce 2008, ale chyběly peníze. Když se konečně podařilo sehnat 36 milionů, během čtyř měsíců byl upraven scénář a mohlo se začít.

Ničivá povodeň

Kulisa Čertova mlýna se nacházela v Židově strouze u Bechyně. Natáčelo se ale v době povodní a ty hodně zkomplikovaly natáčení. Třímetrová přívalová vlna, podle slov režiséra Trošky odplavila náročnou stavbu prý snad až do Orlické přehrady.





Přečtěte si
beladona
5. 1. 2015 • 01:25

P.S. Totéž platí pro ararat P.P.S. Ta je jako 4 zadrhlý desky .

ararat
2. 1. 2015 • 20:43

beladona a ty se divíš že tě nenechá v klidu? bys potřebovala do budky,,,ty odporný červe

beladona
2. 1. 2015 • 18:39

Vosa může použít žihadlo opakovaně, protože tam nemá zpětné háčky a nevyrve si ho ze zadečku a neumře jako včela. Suchařípa st. byl podivná figurka a úžasný herec.Tenhle Such. ml. je mi odporný i jako chlap i jako herec. P.S. mord, ponech si útok na mě na jindy, nebo vymysli lepší.Jsi zadrhlá deska, furt to samé

soorry
2. 1. 2015 • 15:13

Jak může vosa zanechat několik žihadel??? má jen jedno a to ji zůstane, tak vás píchne i víckrát.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.