Velký erotický snář! Zdá se vám o sexu? Buďte klidní, s rozkoší to nemá co dělat, význam je jinde! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Velký erotický snář! Zdá se vám o sexu? Buďte klidní, s rozkoší to nemá co dělat, význam je jinde!

Ve snech se promítají naše přání i obavy. Někdy jde však vskutku o zvláštní symboliku!
Ve snech se promítají naše přání i obavy. Někdy jde však vskutku o zvláštní symboliku! (Profimedia.cz)

„Ani obyčejný doutník není jen obyčejný doutník,“ tvrdil poněkud záludně otec psychoanalýzy Sigmund Freud (1856 – 1939). Rodák ze severomoravského Příboru měl pravdu! Odborníci totiž zjistili, že pokud se vám zdá o sexu, myslíte vlastně na všechno možné, jen ne na sex! Posuďte sami...

Erekce jako start

Něco jste už dlouho odkládali, a přitom to chcete moc a moc udělat? Sen o erekci je pokynem, abyste neváhali a šli do toho. Jde o zosobněné vytrysknutí vašich sil a energie, o sex tu opravdu nejde.

Bičem od dominy? Hledáte Boha!

Zní to hodně neuvěřitelně, alekaždá rána bičem, kterou ve snudostanete od lehce zvrhlé ženy v latexu, vás přiblíží Bohu!  Všechno to násilí prý znamená, že toužíte po duchovnua o násilí se vám zdá jen proto, abystepřed ním unikli. A proč Bůh? Protože jepán, Dominus, na kteréhopřímo odkazuje slovo domina.

Pás cudnosti pro opatrné

Sen o pásu cudnosti může mít jediný význam. Jste až příliš opatrní a snažíte se chránit všechno a všechny bez ohledu na ostatní. Místo toho ale spíše spoustu lidí odradíte a ztratíte i některé z přátel. Pomoc je fajn, ale pamatujte – jen v přiměřených dávkách.

Kastrace volá po kreativitě

Sen o kastraci není tím, po čem muži touží. A ke kastraci nijak nenabádá. Nebojte se potupné sterilizace. Jen vás chce varovat, že trpíte nedostatkem kreativity. Nedaří se vám vytvořit něco hodnotného – vztah, předmět, cokoliv, co by potěšilo vás i vaše bližní.

Nahé tělo značí soucit

Tedy cizí nahé tělo a váš soucit. Pokud uvidíte ve snu nahou osobu opačného pohlaví, není to výzva ke koupi dalekohledu a šmírování sousedů. Vaše podvědomí vás odhaluje jako soucitného člověka. Nahý rovná se zranitelný či bezbranný, a právě takové osobě chcete ze všech sil pomáhat.

Kondom je kondom

Pokud je ale ve snu v krabičce, je to signál, že je čas naslouchat moudrým radám bližních. Když se ženě zdá o muži s nasazeným kondomem, cítí se citově chráněna. Ale vidět ve snu rozbalený kondom je symbolem sexuální frustrace! Snící osoba si zdaleka neužívá tak, jak by kondom naznačoval.

Incest návodem k omluvě

Maximálně polibek na tvář, jen tolik poskytnete pokrevnímu příbuznému, pokud se vám zdá o incestu. Nehrozte se! Sen o sexu s krví spřízněnou osobou je totiž ve skutečnosti výzvou, abyste se někomu blízkému omluvili. Tak trochu snový návod k udobření.

Orgie aneb Čeho je moc...

Právě jste se ve snu pomilovali se stovkou přátel a sousedů. Ale čeho je moc, toho je příliš! Tento sen je kupodivu dost odpovídající. Značí, že jste si až příliš rozšířili pole svých zájmů. Děláte moc věcí najednou, a to na úkor kvality. Roztržití, nestálí, hanba!

Gay? Ano i ne!

Pokud se vám zdá, že jste gay, není tomu tak. Pokud se vám zdá, že jste bisexuální, jste gay. U žen nahraďte slovo »gay« slovem »lesbička«, jinak platí totéž pravidlo.

Orální samosex?

Pokud se ve snu vidíte, jak si dopřáváte orální sex bez přítomnosti druhé osoby, jde o jasné poselství: jste sobec! Samotná představa, že ani k vlastnímu orálnímu uspokojení nechcete nikoho dalšího pustit, nutí k zamyšlení. Co se trochu otevřít svému okolí?

Co říká studie

Kalifornská Berkeley University v roce 2000 provedla rozsáhlý výzkum týkající se snů s erotickým obsahem. A vědci zjistili, že…

❤ Intelektuálně a kreativně založení lidé mají nadprůměrně často erotické sny.

❤ Ženy sní o smyslnostech mnohem častěji než muži.

❤ Frekvence sexuálních snů se stále zvyšuje. Ženy se ve spánku nejčastěji milují se svým partnerem nebo nějakým slavným mužem. Muži oproti tomu sní o hromadném sexu.

❤ V erotických snech se vyrovnáváme hlavně s mezilidskými vztahy.

❤ Přibližně 4 % mužů i žen prožívají ve snu orgasmus, 20 % žen sní o sexu se svým současným či bývalým partnerem, o sexu se svou partnerkou naproti tomu sní pouze 14 % mužů.

❤ Ženy dvakrát častěji než muži sní o milostných hrátkách se slavným mužem, celebritou. Oproti tomu muži ve snech dvakrát častěji prožívají hromadný sex, který ženy příliš netáhne.

A co sexuolog? Na slovíčko s Radimem Uzlem

Erotickým snům se nikterak nepoddávejte. Snové představy nevypovídají o skryté úchylce a nemají ani nějakou diagnostickou výpovědní hodnotu. Teprve při často opakovaných a motivačně pestřejších snech můžeme uvažovat o možné menšinové orientaci.

Kuriozitou je sexosomnie, jakási odrůda náměsíčnosti. Postižený ve spánku souloží, po probuzení však o ničem neví. Vyskytly se i případy násilné sexosomnie. Soud však zbavil pachatele viny na základě posudku soudního znalce.

Jiní odborníci takovouto násilnou činnost ve spánku vylučují. Sexosomnie je podle nich jen falešným alibi. Ve snu se občas mohou objevovat i sexuálně neobvyklé aktivity. Zneklidnění pacienti někdy zapochybují o své normální orientaci. Většinou zbytečně.

Autor:  pk

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.