Sedmidenní očista těla podle starých Egypťanů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Sedmidenní očista těla podle starých Egypťanů!

Lékařství bylo ve starém Egyptě na velice vysoké úrovni. Řada postupů funguje dodnes a velmi účinně.
Lékařství bylo ve starém Egyptě na velice vysoké úrovni. Řada postupů funguje dodnes a velmi účinně. (Profimedia.cz)

Chladné období defi nitivně ustoupilo jaru a příroda se pozvolna regeneruje po zimním spánku. Stejně tak i člověk nabírá po dlouhé zimě nové síly a lidský organismus si žádá pročištění.

Podle Zuzany Hákové, která se zaobírá studiem textů a tajných nauk starého Egypta, cítíme zejména v tomto období nutkavou potřebu celkové očisty. Právě z odkazu starých Egypťanů pochází její návod na sedmidenní jarní detoxikaci, včetně receptu na očistný salát. Navíc připravila pro čtenáře Nedělního Aha! i speciální návod, jak si vhodně vyladit chutě vody.

Návrat ke kořenům a přírodě

Aby byla jarní detoxikace účinná, je vhodné začít v době, kdy je luna v úplňku. Celý následující týden pak záleží jenom na nás, jak své tělo očistíme od nashromážděných přetlaků. Sedm dní je třeba zapomenout na alkohol, tabák, čaje, maso, umělou výživu, vařenou stravu a kosmetické přípravky. „Sedm dnů se pomocí pitného režimu a doslova všemi póry pomalu a vrozenou cestou zbavujeme vnitřních tlaků způsobených čímkoliv a jakkoliv.

Voda nám vlévá do těla tolik hledaný pocit univerzální svobody a zároveň tříbí naše smyslné chutě. Lépe si tak vychutnáme kvalitní přírodní produkty,“ říká o této prastaré metodě Zuzana Háková. Sama prý existuje bez alkoholu, cigaret, masa, kosmetických a chemických přípravků, televize a telefonního přístroje. Očista vodou se podle jejích slov projeví celkově na chodu vnitřních orgánů i psychiky.

Co jíst?

A co tedy máme v době sedmidenního půstu konzumovat? „Vše, co nám roste na zahradě, a vše, co pochází z přírody naší země. Například pohanku, luštěniny, vločky, hlívu ústřičnou, žampiony, syrovou zeleninu a ovoce, bezvaječné těstoviny, oříšky, celozrnné pečivo a jiné dobroty. Získáváme tím ochranné látky z klimatické části našeho výskytu, nutné pro naši existenci. Potraviny si tudíž vybíráme z říše rostlinné, jsou lehčí a šetrněji nás začleňují do nového koloběhu nadcházejících cyklických proměn v přírodě,“ vysvětluje Zuzana.

Popsaná očista by se však měla opakovat čtyřikrát do roka, po všechna roční období. Čtyřikrát do roka se tak alespoň na týden vrátíme k vlastním kořenům. „Staneli se to pro nás pravidlem, dostáváme se do fáze, kdy systém organismu prostě funguje,“ dodává Zuzana Háková.

Mandala pro vás

Jak ji použít: Obrázek mandaly, vycházející ze studiaegyptských hieroglyfů, použijeme jako tácek pod sklenicis čistou vodou. Barvy a obrázek harmonizují její chuť,sklenice s vodou však musí na mandale spočívat nejméně jednu hodinu. Jednoduše tedy obrázek vystřihněte, položtena stůl a pak na něj postavte sklenici. Sklenici pochopitelněmůžete postavit přímo na obrázek v novinách.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.