Centrum sexu váží 4,5 g! ...a přece zvládne tolik radosti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Centrum sexu váží 4,5 g! ...a přece zvládne tolik radosti!

Většině mužů by promiskuitní styl života nevadil.
Většině mužů by promiskuitní styl života nevadil. (Profimedia.cz)

Muži mohou mít sex kdykoliv a s kýmkoliv, jsou promiskuitní a nestálí, naopak ženy jsou sexuálně zdrženlivější a touží po trvalém monogamním svazku.

Asi tak nějak vidí většina lidí role ženy a muže v sexuálních vztazích. Není to tak samozřejmě vždycky, ale něco pravdy na tom bude. Má to jednoduché medicínské vysvětlení. Jmenuje se hypothalamus.

Muž může kdykoliv?

Hypothalamus je velký asi jako třešeň, váží kolem 4,5 gramu a je umístěn přibližně ve středu mozku, kde tvoří přední stěnu a dno třetí mozkové komory. Podílí se na řízení funkcí těla, jako jsou hlad a příjem potravy, žízeň, termoregulace, krevní tlak a samozřejmě také sexuální funkce. A tím se dostáváme k jádru pudla.

Heterosexuální muži mají totiž hypothalamus výrazně větší než ženy a také než homosexuálové a transsexuálové. Pokud k tomu připočteme fakt, že muži mají asi dvacetkrát více hormonu testosteronu, který podněcuje touhu po sexu, je jasné, proč jsou většinou muži ti, kteří mohou kdykoliv a kdekoliv, a ženy naopak ty, které by nejraději žily v pevném monogamním svazku.

Muži jsou rozsévači

Muži se ve své přirozené podstatě snaží zabezpečit přežití lidského rodu tím, že jsou schopni »přefiknout« prakticky kohokoliv. Podle slavného Kinseyho ústavu pro výzkum sexuálního chování v USA by bez sociálních zábran a omezení bylo promiskuitních až 80 % mužů.

Pokud bychom se chovali přísně přirozeně, nežili bychom v párech, ale v podstatě na jedné velké kopulující hromadě. A hlavní zásluhu, kromě ztráty civilizačních návyků, by na tom měl právě hypothalamus a jeho neustálé ovlivňování lidského sexuálního chování.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.