Hubneme s Heidi Janků: Cvičte s »babama«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Hubneme s Heidi Janků: Cvičte s »babama«!

salát
salát (Profimedia.cz)

Mnoho lidí, kteří se rozhodnou hubnout, okamžitě zakoupí permanentku do luxusního fitcentra a ohrnují nos nad obyčejným cvičením v »sousedství«. To je ale chyba!

Kde spálíte přebytečné kalorie, je totiž úplně jedno. Pokud vám vyhovuje místní sokolovna, kde se cvičí již třicet let úplně stejně, choďte tam. Například zpěvačka Heidi Janků si ráda zacvičí v místním lidovém domě umění.

Podle výzkumů psychologů je nejdůležitější, aby bylo fitcentrum či tělocvična blízko vašeho domu. Se vzdáleností, kterou musíte kvůli cvičení urazit, klesá i ochota a vůle.

Navíc se v supermoderních zařízeních často návštěvníci cítí nepříjemně a nepohodlně.  S každou sezonou se objeví nový styl cvičení, který je údajně lepší než všechny ostatní. Ať už jde o cvičení na balančním míči bosu nebo třeba posilování na podložkách flowin.

Podle trenérů je však při cvičení nejdůležitější pravidelnost. Žádná zázračná metoda, po které by se hublo pětkrát rychleji, jednoduše neexistuje. Než vyzkoušet jednou za měsíc moderní novinku, je lepší věnovat se každý týden »spartakiádnímu« cvičení s cvičitelkou v bílém tričku a modrých šortkách.

Co radí Heidi Janků (48)

„Doma se cvičit nedonutím. Nechodím ani do žádného fitcentra. Ale každý týden si zacvičím s »babama« obyčejný aerobik v našem lidovém domě umění. Chodím tam snad už deset let a vyhovuje mi to. Prostě klasický babinec v tělocvičně.“

Co na to odborník?

Cvičitelka a propagátorka zdravého životního stylu Hanka Kynychová napsala několik knih o hubnutí. Věnuje se dětem, založila občanské sdružení Dětské domovy v pohybu.

„Mám zkušenost, že cvičení v kolektivu je vždycky pozitivní. A je jedno, čemu se člověk věnuje. Záleží hlavně na tom, aby se cítil příjemně. Když narazíte na fajn holky v obyčejné tělocvičně nebo sokolovně, je lepší chodit tam než se nutit do návštěv luxusního fitcentra. Cvičení nemá zlepšovat jen fyzickou, ale i duševní kondici. Ženám, které jsou trochu v depresi, bych doporučila chodit na zumbu nebo na podobná cvičení, která používají latinskoamerické rytmy. To člověka nabije pozitivní energií.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.