Vaříme s Pohlreichem: Avokádo plněné krevetami s chilli dresinkem

Avokádo plněné krevetami od kuchaře Zdeňka Pohlreicha (53) můžete použít jako exotický předkrm nebo i lehčí večeři. Recepty na další neobvyklé, ale i tradiční pokrmy najdete v publikaci Na nože! Velké album receptů.
Potřebujete:
-
2 zralá avokáda (odrůda Haas)
-
200 g koktejlových krevet
-
1 citron
-
1 lžíci oleje
-
sůl
-
pepř
Na dokončení:
-
150 g kupované nebo domácí majonézy
-
na špičku nože sambal oelek (kořenicí pasta namíchaná v základu z chilli, soli, hnědého cukru a octa)
-
rajský protlak
-
směs listových salátů
-
chilli dresink
Postup:
Majonézu smícháme s ostatními přísadami a dobře dochutíme. Saláty opereme a necháme v chladničce pod fólií trochu zkřehnout. Dužinu z avokáda vyjmeme, nakrájíme na plátky a slupku naplníme krevetami (mámeli krevety zmražené, dáme je rozmrznout do chladničky).Navrch položíme plátky avokádové dužiny. Saláty promícháme s dresinkem a dáme na talíř. Na ně položíme plněná avokáda a zalijeme chilli dresinkem.