Letní osvěžení s koktejlem Aha! Dnes mícháme: Levander exhibition

Na závěr koktejlového seriálu si pro vás lektor 1. barmanské akademie Josef Zelenka připravil nápoj, který jste dosud mohli ochutnat pouze v pražském Tretter´s baru. Nyní si ho budete moci připravit i u sebe doma. Po prvním doušku vás tento drink, který v sobě kombinuje zdánlivě nezkombinovatelné, dostane svou lehce sladkou svěží chutí a nezaměnitelnou vůní. „Je to takový náš experiment, ale hosté si ho velmi oblíbili,“ říká Zelenka.
Na závěr koktejlového seriálu si pro vás lektor 1. barmanské akademie Josef Zelenka připravil nápoj, který jste dosud mohli ochutnat pouze v pražském Tretter´s baru. Nyní si ho budete moci připravit i u sebe doma. Po prvním doušku vás tento drink, který v sobě kombinuje zdánlivě nezkombinovatelné, dostane svou lehce sladkou svěží chutí a nezaměnitelnou vůní. „Je to takový náš experiment, ale hosté si ho velmi oblíbili,“ říká Zelenka šéfbarman Pražského kulinářského institutu.
Na přípravu koktejlu budete potřebovat ostružiny, čerstvou levanduli, marcipánové těsto, Cinzano rosé, levandulový sirup a citronovou šťávu.
Do skleněné části boston šejkru vložíte 3 velké ostružiny, 1 až 2 levandule i se stonkem a kávovou lžičku marcipánu.
Poté suroviny drtítkem rozmačkáte na kašičku, přilijete 3 cl Cinzana rosé, 1 cl levandulového sirupu, 2 cl citronové šťávy a dosypete ledem.
Šejkrujte dostatečně dlouho, aby se marcipán rozpustil. Pak obsah nalijte přes čajové sítko do sklenky a dozdobte větvičkou levandule.