Nezaměstnaní vrahouni: Ubodali babičku i s vnučkou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nezaměstnaní vrahouni: Ubodali babičku i s vnučkou!

Renáta F. bránila babičku, a tak musela zemřít.
Renáta F. bránila babičku, a tak musela zemřít. (Foto: scom)

Přijít k penězům za každou cenu chtěli Dušan K. (30) a Roman F. (27). V červnu 1992 si vyhlédli důchodkyni Ludmilu F. (†79), kterou považovali za snadnou kořist. Stařenku však nečekaně začala bránit její vnučka Renáta F. (†28)...

Roman a Dušan byli nezaměstnaní a chtěli bezpracně přijít k penězům. Společně vymysleli plán, že okradou nějakého slabého důchodce. Vytipovali si seniorku Ludmilu z Ostravy-Hrabůvky, která už špatně chodila a bylo jasné, že se nebude bránit. Nenápadně ji sledovali až do jejího bytu. Když Ludmila odemkla dveře, Dušan na ni skočil a nastříkal jí do obličeje slzný plyn. Dezorientovaná a dočasně oslepená stará paní vůbec nevěděla, co se s ní děje.



Odporný plán lupičů zatím vycházel, oba muži se chtěli vrhnout na prohledávání bytu. Netušili však, že s Ludmilou bydlí i její vnučka Renáta, která byla právě doma. Mladá žena slyšela rachot a domnívala se, že se vrátila babička z nákupu. Když vešla do předsíně, zmrzl jí úsměv na rtech. Snažila se své babičce pomoci, ale Roman ji nemilosrdně bodl nožem do hrudníku. Jeho společník usoudil, že nesmí nechat žádné svědky, a vrhl se na Ludmilu.

Když byla stařenka mrtvá, obrátil Dušan svou čepel proti umírající Renátě. Teprve když vrazi pochopili, že jsou obě ženy mrtvé, vydali se prohledat byt. Odnesli si třicet tisíc korun, zlaté šperky, magnetofon a starý porcelán. Hotovost si rozdělili, zbytek lupu zakopali v nedalekém lesíku. Z krvavých peněz se neradovali dlouho. Brzo byli dopadeni. Dušan si vyslechl rozsudek dvacet let odnětí svobody, Roman by měl v krmiminále strávit o šest let kratší dobu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.